פטריות בציפורניים של כלבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריות בציפורניים של כלבים
    נתי
    22/10/2010

שלום לכולם,

לכלבה שלי מזה כבר חודש ומשהו יש פטריות בציפורנים ברגל אחת (קדמית ימנית). הוטרינר נתן איזה שם מונפץ לדבר הזה ושצריך להזמין תרופה מיוחדת מחו"ל ושזה לכל החיים צריך לטפל בזה ושזה לא עובר ועוד כל מיני דברים כאלה..

זה נראה מעין כתמים לבנים כאלה על הציפרונים.. יש ציפורן אחת שגדלה ממש ארוך ולא יפה שצריך כל פעם לקצוץ..

שאלתי היא כזו, מה הטיפול? האם יש תרופה אחרת? האם באמת מדובר בפטריות?

אשמח אם תעזרו לי בנושא ! (אה זה גם גורם לה לצלוע.. היא מקפצת על 3 רגלים..)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פטריות בציפורניים של כלבים - תגובה

ד''ר עדי בן ישר
    23/10/2010

על מנת לקבוע האם מדובר בפטריה או לא, יש לקחת דגימה מהאזור ולנסות לגדל בתרבית. מיוחדת לפטריות. ניתן גם לבצע צילום רנטגן של הרגל על מנת לשלול גידולים או דפורמציות של הרגל עצמה הגורמים לצליעה של כלבתך

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגנרציה של הציפורן

נתי
    24/10/2010

צהרים טובים ד''ר תמר נרקיס,

הוטרינר לאחר בחינה ויזואלית בלבד אבחן את הציפורנים כדגנרציה של הציפורן..
    שהדבר יחסית נדיר, ושהטיפול כולל תוסף מזון של סוג מסוים של ויטמין B, בשילוב עם אנטיביוטיקה במינון נמוך.

אשמח אם תוכלי לאמת לי את נכונות הדברים, ואם תוכלי להפנות אותי לספרות כל שהיא ברשת (חיפוש שלי לא הניב תוצאות..)

תודה מראש,

נתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו