מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת אוזניים כרוניתעידו29/11/2007
שלום,
יש לי כלבת פודל,בת 6.הכלבה סובלת מדלקת אוזניים כרונית,אני יודע שזה די נפוץ אצל הפודלים.התופעה חוזרת על עצמה כל 4 חודשים בערך.הכלבה מטופלת בקליניקה טובה מאוד,אבל אני לא כל כך בטוח שהטיפול שהיא מקבלת הוא באמת נכון.
ברגע שמתגלים סימני הדלקת,אני לוקח אותה לוטרינר,הוטרינר באופן שיטתי נותן לה אנטיביוטיקה וטיפות אוזניים משתי סוגים שונים.הטיפול אומנם עוזר,אבל הדלקת חוזרת כל פעם מחדש.המקרה האחרון היה קשה מאוד,שתי האוזניים של הכלבה היו דלקתיים מאוד,עם מוגלה.לקחתי אותה לוטרינר כרגיל,קיבלתי את אותו הטיפול(אנטיביוטיקה,וטיפות אוזניים משני סוגים.הטיפול עזר,אבל אחרי פחות משבועיים הדלקת חזרה שוב,זה אף פעם לא קרה בעבר.השאלה שלי היא כזאת,האם טיפול אנטיביוטי בכזאת אינטסיביות לא מזיק לכלב?!אני יודע שאנטיביוטיקה יכולה לפגוע בכליות ובכבד,ולתת את זה לכלב כל 4 חודשים נראה לי די מסוכן.כאשר הכלבה נוטלת אנטיביוטיקה,אחרי כשבועיים היא כבר מתחילה להקיא,ויש לה כאבי בטן חזקים מאוד.האם יש טיפול שלא מחייב לקיחת אנטיביוטיקה כאשר מדובר בדלקת אוזניים?!חוץ מזה,אני מבין שיש לכלבה בעיה כרונית,כאשר אנחנו הבני אדם סובלים מבעיה כרונית,אז אנחנו לוקחים תרופות באופן קבוע,אולי הכלבה שלי חייבת גם לקחת תרופות באופן קבוע?אם כן,למה הוטרינר לא נותן לכלבה שלי טיפול תרופתי קבוע?הטיפול הקבוע שרופא נותן לי זה טיפות לניקוי אוזניים פעם בשבוע,אבל עובדה היא שזה לא עוזר.אולי יש פתרון אחר?אולי כלב עם בעיה כרונית של דלקת אוזניים חייב טיפות אוזניים נוספות בנוסף לטיפות לניקוי אוזניים?אני כבר ממש מיואש,אני לא מקבל תשובות ברורות מוטרינר שלי,רק תשובות שטחיות.בבקשה תעזרו לי,יש לי כלבה כל כך חמודה,כלבה מלאת חיים ושמחה,אבל יש לה את הרגעים האלה שהיא ממש סובלת,זה פשוט קורע לי את הלב!!!
בבקשה תעזרו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואי זה ממש נורא שלא מוצאים טיפול
יסמין29/11/2007ושהוטרינר לא נותן לך הסברים מפורטים יותר, אולי כדאי שתנסה ללכת לוטרינר אחר ותראה אם יש הבדל בין הדברים שהוטרינרים אומרים לך.
כי באמת זה לא בריא לתת לכלב אנטיביוטיקה בתדירות כל כך גבוהה, כמו גם לבני אדם..
אני מקווה שיסתדר..:))
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידו
ד''ר סמדר טל02/12/2007כאשר יש בעית אזניים כרונית אצל כלב יש צורך לאבחן את מקורה ולטפל - וכן לעיתים הטיפול אף הוא כרוני. בעיות מתהוות בגזעים עם אזניים נפולות כמו הפודל משום שהאוזן אינה מתאווררת ולחיידקים ולשמרים שמח ונחמד - הלחות והחושך תורמים להתרבותם המהירה. כמו כן - משום שיש לאוזן 3 חלקים - חיצונית, תיכונה ופנימית- לעיתים קיימת בעיה משולבת שאינה פתירה בקלות. גורמי הדלקת יכולים להיות חיידקים ושמרים שאינם נעלמים לגמרי אחרי שבועיים ונדרשת במקרה כזה לקיחת תרבית לאוזניים וטיפול ארוך טווח. גורם אחר הוא אלרגיות - אשר נוטות לתרום ליצירת דלקות אזניים כרוניות, וגורם נוסף הינו בלוטת התריס או בעיה הורמונלית אחרת. בכדי לאבחן בעיה בבלוטת התריס יש לערוך בדיקת דם מתאימה ולטפל בבלוטה.
לעיתים הבעיה כה כרונית עד שתעלת האוזן מתעבה מאוד ואינה מאפשרת טיפול ובמקרים קיצוניים אלה הטיפול הוא כירורגי.
בדיקת דם ותרביות בתור התחלה יכולים לעזור.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לגבי אנטיביוטיקה
ד''ר סמדר טל02/12/2007לא כל אנטיביוטיקה פוגעת באיברים פנימיים- בדרך כלל הבעיה עם סוגי אנטיביוטיקה שונים הם תופעות הלואי כמו שלשולים והקאות , או פיתוח עמידות של החיידק לאנטיביוטיקה- מסיבה זו - תרבית ורגישות מומלצים וטיפול כרוני מתאים תורם בצורה מדוייקת יותר להבראת הדלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עידו03/12/2007תודה רבה על התשובות ד"ר טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)