פציעה ברגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פציעה ברגל
    מאור
    21/11/2010

שלום.
    יש לי כלב פינצ'ר בן שנה וחצי ולפני יומיים הלכנו איתו לטיול בצפון הכול היה בסדר אבל שחזרנו הוא התחיל לצלוע ממש והוא לא מסוגל לעמוד ולדרוך על הרגל יש לו פצע מוזר כזה ואדום בין הכריות של כף הרגל והוא לא מפסיק ללקק את זה שאני מנסה לבדוק מה זה קוץ זכוכית או משהו אחר הוא מנסה לתקוף אותי והוא בכלל לא כלב תוקפני אני מפחד שזה יזדהם לו מה אני צריך לעשות ?

תודה רבה לעוזרים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פציעה ברגל

הוספת תגובה

• פציעה ברגל - תגובה

ד''ר סמדר טל
    22/11/2010

נשמע מהתיאור שהכלבך נפצע והפצע מציק לו מאוד- היינו סיכוי טוב שהוא כבר מזוהם. לעיתים הבעיה נגרמת מגוף זר כלשהו- כמו למשל קוץ- אולם לעיתים אין שו גוף זר אלא זיהום מציק בלבד.
    כמובן שיש לקחת אותו לבדיקה אצל וטרינר אשר יוכל לאבחן מהו מקור הזיהום ולתת טיפול מתאים (הוצאת קוץ, טיפול אנטיביוטי וכו). וטרינר יכול לבדוק את הכלב גם אם הוא נוטה להשוך משום שיש לו אמצעים שונים לעשות זאת- עזרה של עוד אנשים, חומרי טישטוש וכיוצא באלה.
    כמו כן יש למנוע את הליקוק שעלול לגרום להחמרת הפצע- זאת עושים על ידי חבישת הפצע או קולר אליזבטני סביב הצואר שמונע גישה לפצע.
    בלי ועם קשר לטיפול הוטרינרי ניתן לעשות קומפרסים של מים פושרים וחומר חיטוי- למשל פולידין- מספר פעמים ביום- על מנת לעזור בהחלמת הפצע במידה ואין שם גוף- ועל מנת להקל על הגירוי.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו