מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיאבון מוגברמעיין02/12/2007
שלום רב,
יש לי כלבת ביגל בת 4.5 הסובלת מדלקת עור אטופית, מקבלת כעת טיפול בזריקות לאחר שאובחנה אלרגיה בבדיקת דם. מקבלת מידי פעם רבע כדור PRURITEC (רק כאשר מראה סימני גירוד עזים). ידוע לי כי הכדור מכיל סטרואידים ואנטיהיסטמינים. אני משתדלת לתת לה כמה שפחות את הכדור.
בתקופה האחרונה לכלבה יש תאבון מוגבר, כל מה שהיא רואה היא ישר טורפת, כל הזמן מחפשת אוכל ( היא אוכלת יוקנובה דרמטוזיס- ואני בודקת לה את הכמויות). ובעקבות כך גם צמא מוגבר.
היא כבר הגיעה למשקל של 17 ק"ג (גובהה 40 ס"מ).
כמו שאמרתי את האוכל שלה אני מגבילה, אבל לאן שאני הולכת איתה היא כל הזמן מחפשת אוכל וכל דבר שנותנים או שהיא מוצאת היא טורפת ברעבתנות. וזו לא היה כך בעבר.
בשבוע האחרון כלל לא נתתי לה מהכדור ובכל זאת היא כל הזמן רעבה, וגם שותה הרבה כתוצאה מכך.
האם זה יכול להצביע על מחלה?
הכלבה לא מעוקרת, אני יודעת ששתיה מרובה יכולה להצביע על דלקת רחם, אך האם גם תאבון מוגבר יכול להצביע על כך?
השתייה המרובה היא רק משעות אחה"צ המאוחרות עד שעות הערב (בשעות שאני איתה בבית) ביתר היום היא לא שותה כלל (יש לה מים אך היא לא נוגעת אם אין אף אחד בבית).
האם ההתנהגות שלה עם אוכל ושתייה מצביעה על משהו? או שזה פשוט רק תאבון בריא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ורד
ד''ר סמדר טל03/12/2007אכילה שתיה והשתנה מרובה יכולים להיות תוצאה של מתן סטרואידים - וכן גם של בעיה הורמונלית - סכרת, מחלת קושינג ועוד. גם דלקת רחם היא אפשרות אולם בדרך כלל הכלבה לא מרגישה טוב ואין לה תיאבון במקרים אלה.
ניתן לבדוק באם הכלבה אכן שותה הרבה בהנחית הוטרינר - ואם מטילה שתן רב- על ידי בדיקת שתן. אם קיימת בעיה ניתן להמשיך ולבדוק האם קיימת בעיה הורמונלית או אחרת ולטפל בהן. מכל מקום- שווה ביקור אצל הוטרינר ואיבחון מתאים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)