בריחת שתן בחתול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בריחת שתן בחתול?
    יוסי
    05/12/2010

יש לי חתול בן 3. כנראה מסוג בריטי (או סוג דומה לפרסי).
    הוא ניזון רק מ-PURINA PROPLAN ANTIHAIRBALL
    היום הוא עמד דקות ספורות בתוך ארגז החול שלו. היה נראה כאילו הוא מתקשה לעשות צרכים. סה"כ יצאו לו צרכים בסופו של דבר (לא עקבתי ומדדתי בדיוק כמה זמן עמד בתוך ארגז החול, אך היה ניכר כי זה זמן ארוך מן הרגיל).
    לפני כמה דקות מצאתי שובל של שתן מארגז החול לכיוון המיטה שלי, וכן שתן על השמיכה שלי.
    יש לציין כי היה שתן גם בארגז חול, וכן צואה.
    כמו כן, החתול נראה טוב, משחק ושמח, סיים את כל האוכל שלו.

למעשה לא קרה שום דבר חדש למעט זאת שבשלושה ימים האחרונים אני מארח (בחדר אחר וקומה אחרת) חתולה, בריאה.
    החתולה ניזונה רק ממזון מקופסאת שימורים (איכותי, לא זוכר את שמו).

היום ואתמול לקחתי כפית עם מעט אוכל מתוך כלי האוכל של החתולה הזו ונתתי לחתול שלי (סתם שיתפנק קצת) זאת לאחר שהחתולה קצת אכלה מהאוכל הזה.

האם ייתכן כי מדובר במשהו זיהומי? אולי איזו פגיעה בדרכי השתן?
    מה אתן ממליצות לי לעשות? לעקוב? לפנות לוטרינר? לתת לזמן לעשות את שלו?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בריחת שתן בחתול?

הוספת תגובה

• תוספת להודעה

יוסי
    06/12/2010

היום בבוקר הארגז של החתול היה עם מעט שתן. השתן לא הופיע בשלולית אחת כמו בד"כ, אלא היו טיפות מפוזרות באזורים שונים בארגז. כמו כן לא היתה צואה בארגז (אבל ניקיתי לו אתמול בלילה אז אולי הוא יתן צואה בקרוב).
    סה"כ החתול אוכל, משחק ושמח

מה דעתכן?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת להודעה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    06/12/2010

יוסי שלום
    אכן נשמע שחתולך סובל מבעיה בדרכי השתן, מספר רב של מוקדי שתן קטנים יכול להצביע על דלקת שתן. יש לגשת בדחיפות לוטרינר לברור הנושא בכדי להמנע ממצב של חסימת דרכי השתן, שכפי שצויין קודם, עלול להיות מצב מסכן חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן בחתול? - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    06/12/2010

לא סביר שהבעיה קשורה למזון. אם קיים חשד שהחתול מתקשה להשתין- יתכן שמדובר בהתחלה של חסימת שתן, תופעה הנפוצה בחתולים זכרים צעירים. חסימת שתן היא מצב מסכן חיים שדורש טיפול דחוף ואינטנסיבי ולכן עליכם לגשת לבדיקה אצל הוטרינר בהקדם. יתכן שלא מדובר בהתחלה של חסימה אלא בדלקת בדרכי השתן, וגם אז מומלץ לגשת לוטרינר לבדיקת שתן.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו