הכלב מפוצץ בקרציות. דחוףףףף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכלב מפוצץ בקרציות. דחוףףףף
    חגית
    12/12/2010

שלום,
    לפני שבוע אספתי כלב שהיה חי פחות או יותר ברחוב.
    הוטרינר שם לו אמפולות של אדוונטג' נגד פרעושים
    שמתי לו קולר נגד קרציות.
    הקרציות לא מפסיקות לנשור ממנו אפילו שעברו כבר כמה ימים.
    בד"כ הן נופלות מתות (או שאני מוצאת אותן מתות על הרצפה כי עשיתי ריסוס בבית). אתמול ראיתי כמה מהן חיות, כך שהקולר לא הורג את כולן.
    יש לי שתי שאלות בנושא:
    1. קניתי את הקולר ששמתי לו לפני חודשיים בערך בשביל הכלבה השנייה שלי. הכלבה שלי לא סובלת מקרציות טפו טפו כך ששמתי לה את הקולר מידי פעם אבל רב הזמן הוא היה בשקית במגירה. האם ייתכן שבגלל שהקולר היה מחוץ לאריזה אבל לא בשימוש אז הוא פחות אפקטיבי?
    2. אמרו לי שיש זריקה נגד קרציות שהורגת את כולן תוך כמה שעות והיא מומלצת למקרים בהם הכלב מלא בקרציות. דיברתי עם הוטרינר שלי והוא לא מכיר זריקה כזאת. האם באמת יש זריקה כזאת? אם כן, האם היא אפקטיבית והאם היא מומלצת לשימוש או שזה כבר יותר מידי רעלים להכניס לכלב ? איפה אפשר לעשות זריקה כזאת?
    הכלב הוא לברדור מעורב בן שש. יש לו המון פרווה והוא מאוד גדול (יותר גדול מלברדור ממוצע)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הכלב מפוצץ בקרציות. דחוףףףף - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    12/12/2010

ראשית, מומלץ לשטוף את הכלב בשמפו מיוחד נגד קרציות. מומלץ לקנות לו קולר חדש נגד קרציות. סביר להניח ששתי הפעולות האלה יחסלו את הקרציות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו