להרדים כלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להרדים כלב
    טלי
    01/01/2011

שלום, יש לנו פודל ננסי בן 3.5, מילדותו היה פחדן וחששן ולאט לאט פיתח תוקפנות. היו אצלנו אינספור מאלפים אף אחד לא הצליח לפתור את הבעיה, התחלנו טיפול בכדורים פסיכיאטריים משולבים עם תרופות הרגעה ולא עזר! פנינו לוטרינר התנהגותי וזה אמר כי אכן ניתן לנסות לשלב שוב טיפול תרופתי מתאים יחד עם התנהגותי אך יש סיכויי גדול שזה לא יצליח. כיום יש לנו ילד בן שנה, שאין מצב שהוא מתקרב לכלב, הכלב העלה את רמת התוקפנות שלו ונכנס למצבי סטרס עם גניחות וגרגורים שלא ניתן להתקרב או להרגיע אותו, הכלב תקף אותי ואת בעלי ולאחרונה פיתח תוקפנות יתרה לבעלי והמצב החמיר מאוד. ניסינו למסור אותו ואחרי 3 שעות האדם שהובהר לו מה מצבו התקשר בבעתה שנבוא לקחת אותו. גם הוטרינר וגם הוטרינר ההתנהוגתי ציינו שלעיתים אין ברירה ומרדימים כלב. אני לא רוצה לשלוח אותו לצער בעלי חיים או משהו מסוג זה כי אני יודעת שגם הם לא יסתדרו איתו והוא צפוי לשנים של לבד ותוקפנות שתגבר. ולכן רציתי לברר בצער רב על האופציה שהעלו בפניי ושלא העזתי לחשוב עליהשל להרדים כלב. איך? מה? איפה? במה זה כרוך ומי מאשר דבר כזה?? ובאמת אין דבר שלא ניסינו אין אין אין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להרדים כלב

הוספת תגובה

• להרדים כלב - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    01/01/2011

המתת חסד אינה הליך כואב. הליך ההמתה מתחיל כטשטוש (כפי שנהוג לפני הרדמה לניתוח לדוגמא) לאחר מכן הכלב מורדם (שוב, באופן בו הוא מורדם לפני ביצוע פרוצדורות) ורק לאחר מכן מוזרק לו חומר המפסיק את פעולת הלב.
    אין צורך באישורים מיוחדים, אך על הווטרינר המרדים להיות בטוח שעשיתם ככל יכולתכם להמנע מפתרון זה ושלא קיימים פתרונות נוספים.
    אני ממליצה לכם לברר בעמותות או במקומות הזקוקים לכלבי שמירה, אולי הם ימצאו פיתרון למצב

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו