אכילת צואה אצל כלב מבוגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילת צואה אצל כלב מבוגר
    הדס
    02/01/2011

יש לי כלב בוקסר בן קרוב ל-12 שנה. אימצתי אותו בגיל +9 בידיעה שהוא לא בריא - בעיקר "גידולי בוקסר" לא מעטים - בהחלטה לתת לו חיים טובים בלי להתעסק בגידולים לאור גילו. מלבד הגידולים יש לו בעיות רבות בעיכול המזון (פולט אותו) שאני מנסה כל הזמן להפחית על ידי חלוקת המזון למנות קטנות וריכוך המזון, מה שדי עוזר. בזמן האחרון הוא הפך לאכלן צואה כפייתי... כל טיול הוא רק עסוק בלחפש צואה של כלבים אחרים. מעבר לזה שזה דוחה ומעלה את הסיכון לתולעת הפארק (למרות טיפול המניעה) אני תוהה אם יתכן וזה מעיד על מחסור תזונתי כלשהו. אני אציין שיש לו תיאבון טוב מאוד (טפו טפו טפו...) אך הוא מאוד רזה.
    אודה לתגובתכם, הדס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילת צואה אצל כלב מבוגר

הוספת תגובה

• אכילת צואה אצל כלב מבוגר - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    09/01/2011

ראשית, אין דבר כזה "גידולי בוקסר". זה נכון שלכלבים מסוג בוקסר יש סיכויים גבוהים לחלות בסוגי סרטן מסויימים לעומת כלבים אחרים, אך חשוב לדעת באיזה סרטן מדובר. האם את מתכוונת לגידולים עוריים או תת עוריים או לגידולים אחרים?
    בכל מקרה, כלב שאוכל מזון מאיכות טובה בתאבון אך יורד במשקל הוא כלב שיש לבדוק אותו כי יתכן שהוא סובל מבעיות שונות. אכילת צואה יכולה להעיד על בעיה התנהגותית, אך אם היא הופיעה לראשונה עכשיו יתכן שמדובר בבעיה על רקע רפואי. גם אם אתם לא רוצים להשקיע בטיפולים כמו ניתוחים וכו', כן מומלץ להביא את הכלב לבדיקה של וטרינר ולבצע בדיקות דם כלליות כדי לבדוק ממה סובל הכלב והאם ניתן לעזור לו.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו