מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף ביותר! אנא עיזרו לידלית צימר10/02/2011
שלום רב, קודם כול סליחה על האורך אני פשוט נורא לחוצה, תודה רבה רבה על הסבלנות.
לפני כ 7-8 חודשים נולד בביתינו גור כלבים מגזע קטן להורים שנימצאים בבית. כיון שבכול פעם בא מישהו לבדוק אם הוא רוצה לאמצו דחינו את חיסון הכלבת שוב ושוב יש לציין שמלבד פעם אחת לפני כ 4.5 חודשים אז שהה הכלב אצל חברתי כ 4 שעות הוא מעולם לא היה מחוץ לבית(מירפסת גדולה סגורה קומה שנייה על עמודים) . לפני כמה ימים הוא ניפטר מסיבה לא ידועה ולא ידענו כי עלינו למסור את הגופה לנתיחה וניפטרנו מהגופה.. שאלנו כמה וכמה וטרינרים והם ענו לנו כי הסיכוי לכלבת הוא אפסי אנחנו מיתגוררים בכפר סבא ומלבד זה אם לא היה משוטט בחוץ לא היה לו מאיפה לתפוס את המחלה. אני פחדתי שבזמן שהותו אצל חברתי בחצר הפרטית לפני 4.5. חודשים הוא נינשך או משהו אבל אז אמרו לי שכלב קטנטן בגודלו בן 4 חודשים לא יכול לסחוב את הכלבת 4.5. חודשים. עוד יש לציין שהכלב מעולם לא נשך אותנו אבל מקריאה באינטרנט הבנתי שאפשר להידבק בעוד דרכים והתחלתי להילחץ מי זוכר אם הוא ליקק לא ליקק.
אינני יודעת מה לעשות כיון שללא נשיכה לא יסכימו לחסן אותי בכלבת, האם בכלל עליי לחשוש או לעזוב את הנושא? הייתי מנקה את צרכיו האם מגע בהם יכל לחשוף אותי למחלה? שוב אדגיש כי לא נינשכתי או נשרטתי איזה סיכוי אם כך יש לי לקבל את החיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר! אנא עיזרו לי - תגובה
ד''ר תמר נרקיס13/02/2011אכן הסיכוי שנדבקת בכלבת הוא אפסי. כלב שנדבק בכלבת מת תוך 10 ימים מההדבקה, ואם בחודשים האחרונים הוא לא בא במגע עם בעלי חיים אחרים לא סביר שהיה נגוע בכלבת.
עם זאת, מכיוון שמדובר במחלה מסוכנת וקטלנית, אם את עדיין מודאגת עלייך לגשת לרופא שלך או למשרד הבריאות להתייעצות.
בהזדמנות זאת אדגיש כי כל כלב שמת באופן אקוטי, ובמיוחד כאלה שהראו בימים האחרונים לחייהם סימנים עצביים (ריור, תוקפנות, רעידות וכו')- יש לשלוח את הגופה לנתיחה על מנת לשלול נגיעות בכלבת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)