קרחת בחתול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרחת בחתול
    רויטל
    01/03/2011

לאחרונה (לפני כחודש) עברתי יחד עם החתול שלי מהצפון למרכז. בשני המקומות מדובר בדירה עם חצר גדולה ודשא, בה החתול מסתובב בחופשיות.
    בימים האחרונם הבחנתי בקרחת מאחורי האוזן השמאלית של החתול. בדקתי באוזן ולא ראיתי לכלוך שחור שנאמר לי שמעיד על קרדיות. החתול נראה בריא בכל שאר המובנים - אוכל, מטייל בחוץ, שאר הפרווה נראית טוב (החתול די שעיר) וכו', ולא הבחנתי בגירוד או בניקוי רב של האזור. לפני שהופיעה הקרחת, שמתי לב שהחתול מתגרד, ולכן השתמשתי באמפולה נגד פרעושים. בשלושת הימים האחרונים מרחתי משחה אנטי פטרייתית (ניזורל) על האזור. האם יש צורך בטיפול נוסף כרגע, או שכדאי להמתין לראות האם המשחה עוזרת?
    האם זה יכול להיות משהו אחר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרחת בחתול

הוספת תגובה

• קרחת בחתול - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    02/03/2011

רויטל שלום
    בסה"כ פעלת נכון וטוב ששמת חומר נגד פרעושים. בחתול שמסתובב בחוץ מומלץ לטפל ברוולושן שהוא יעיל גם כנגד אקריות אזניים.
    לא הייתי ממליצה בשלב זה למרוח משחת ניזורל, אלא לעקוב מספר ימים, במידה והקרחת לא קטנה, ואת לא רואה צמיחת שיער באזור, קחי אותו לוטרינר שיבצע תרבית פטריה ובהתאם לתוצאות יתאים טיפול.
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו