נוזלים בבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוזלים בבטן
    ANA
    03/03/2011

שלום רב ותודה על התשובה הקודמת!

לכלבה אחרי ניתוח להסרת הטחול (סרטן) מצתברים הנוזלים בבטן. הבטן מאוד גדולה.
    וטרינר הוריד לה את הנוזלים לפני הניתוח, עברו חודשיים אחרי הנתוח ושוב עשו לה את זה. עכשיו רק עבר שבוע - ואני רואה שוב בטן ענקית.
    השאלה:
    כל כמה זמן (אם בכלל) מותר לעשות את ה"דרנאג'" הזה דרך דקירה בבתנה?
    עד כמה הפרוצדורה הזאת קשה לה?
    עד כמה מתן תרופות משתינות (פוסיד) יכול לעזור ולמנוע הצתברות הנוזלים?

P.S. אני יודעת שהיא לא תבריא, אבל אני לא מוכנה לותר עליה...
    האם רופא וטרינר יכול לנחש בזמן הניתוח איזה מין חיים יהיו לכלב וכמה הוא יסבול?
    אולי היה אדיף כבר לא להעיר אותה אחרי ניתוח? ועכשיו אני לא יכולה ללכת על המתת חסד כל עוד היא על הרגלים... אנחנו במרוץ נגד הזמן...
    סליחה על התפרצות הכאב. אבל זה קשה לי מאוד...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים בבטן

הוספת תגובה

• נוזלים בבטן - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    04/03/2011

אנה שלום
    אני מצטערת על מחלתה של כלבתך. פעולת הדיקור אינה כואבת במיוחד והיא מתבקשת רק במקרה שהנוזלים מכבידים על הסרעפת ועל הנשימה.
    במהלך הניתוח, ניתן לראות האם השינויים הם בטחול או שישנם גרורות גם באיברים נוספים, לרוב המתת חסד במהלך הניתוח מבוצעת רק בחיה שמרגישה לא טוב עוד לפני הניתוח והמצצאים בניתוח הם חד משמעיים. בכל מקרה מומלץ לשלוח את הרקמות שהוצאו למעבדה להיסטופתולגיה לצורך אבחון שלם יותר.
    לרוב הסרת הגידול מקנה לבע"ח עוד פרק זמן באיכות חיים יחסית טובה, אך קשה לנבא כיצד בדיוק יגיב כל כלב.
    ההחלטה באיזה שלב לבצע המתת חסד היא תמיד קשה, ממליצה לך להתייעץ עם הוטרינר המטפל לגביה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו