קרחות עגולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרחות עגולות
    ליסה
    07/03/2011

הי, לפני כחצי שנה אימצתי חתול רחוב החתול בריא וטופל נגד פרעושים ותולעים. לפני כחודשיים הופיעו לו קרחות עגולות בצד האחורי של הגוף, הקרחות גדלות ומתפשטות לעוד מקומות, יש לציין שהקרחות הן עגולות וסימטריות פחות או יותר. הוטרינר רשם לו משחה נגד פטריות (Clotrimazole) אך נראה שזה לא עוזר. אמרו לי שטיפול ביוד רגיל יכול לעזור מאוד. האם זה נכון? הוא מלקק את המשחה מהקרחות כל הזמן, האם זה מסוכן שילקק את היוד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרחות עגולות

הוספת תגובה

• תשובה

ד"ר סיני דברת
    08/03/2011

נשמע שווה ביקור חוזר אצל הוטרינר עמנת לשקול מגרד עור ולקיחת תרבית לפטריה.
    אצל חתולים לעיתים יש צורך בטיפול תרופתי סיסטמי בנוסף למריחה - אם בכלל.
    לבריאות,
    ד"ר סיני דברת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרחות עגולות

ליסה
    08/03/2011

רציתי להוסיף שהייתי כבר פעמיים אצל וטרינר, ובכל פעם הביאו לי משחה אחרת. הוצע לי לעשות תרבית אך הבנתי שהבדיקה די יקרה ואני סטודנטית ולא יכולה להרשות את זה לעצמי. רציתי לדעת האם אכן יוד יכול לעזור? לפי תחקיר מעמיק באינטרנט ולדברי הוטרינר אכן מדובר בפטריה. האם טיפול ביוד יכול להיות מסוכן לחתול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרחות עגולות - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/03/2011

ליסה שלום

יוד אינו הטיפול המומלץ לפטרת. התמונה שאת מתארת, בעיקר המופע הסימטרי אינו מתאים במיוחד לפטרת, בהתחשב בכך ובעובדה שהתגובה למשחות אינה טובה אני ממליצה לך בחום לבצע תרבית שעלותה אינה מאוד גבוהה, ובמקרה הנ"ל אבחון נכון יכול להיות אפילו חסכוני מכיוון שיאפשר טיפול מתאים.
    לגבי טיפול בפטרת ישנו גם טיפול בשמפו ובכדורים ששניהם לרוב כשמודבר בלקויות מפושטות יעילים אפילו יותר.
    החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יכולה לנסות

לילך
    24/03/2011

אופציה של רפואה משלימה, היא עוזרת במקרים שרפואה מערבית רגילה לא תמיד עוזרת. אני עושה דיקור לכלבים וחתולים ורואה אחלה תוצאות לבעיות מסוג זה ועוד רבות אחרות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו