מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקבלות ללימודי וטרינריהבר11/03/2011
שום ד"ר נורית פרנקל!
שמי בר אני כרגע בכיתה י"ב וברצוני להתקבל ללימודי וטרינריה. זה חלומי הגדול מאז היותי קטנה ואני אעשה הכול לשם כך. ברצוני להזכיר שאני עושה 5 יח"ל בחקלאות ו-5 יח"ל בביולוגיה (עבודת גמר). 3 יח"ל במתמטיקה ו-4 יח"ל באנגלית. רציתי לדעת אם זה מספיק בכלל ללימודי וטרינריה וברור לי שיש לי גם את הציון הפסיכומטרי הגבוה שאותו עליי להוציא. זה לפחות 600, לא? בבלימודים בבית הספר לוטרינריה מקבלים אתץ התואר DVM או בלימודים באוניברסיטה העברית בירושלים? הלימודים אורכים 4 או 7 שנים? האם הם כוללים את הסטאז'? מהי עבודת מוסמך? קראתי שהגשת עבודה זו נותנ פטור מעבודת הגמ לקראת התואר DVM . אני מוכנה לעשות את הכול (כולל הרוטציות במחלקות ביה"ח בחגים, בסןופי השבוע והתורנויות). אני לא אוותר על זה לעולם. אני מרגישה שז היעוד שלי.
איזה עוד מקצועות נדרשים להתקבלות ללימודי וטרינריה?
האם ניתן בגיל 17 וחצי ללכת להתנסות לעבוד עם וטרינר?
אשמח לקבל תשובה מהר על מנת שאדע מה עליי להשלים כדי להגשים את חלומי.
בברכה בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקבלות ללימודי וטרינריה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס14/03/2011שלום בר,
שלב ראשון לפני קבלה לבית ספר לוטרינריה בארץ הוא תואר ראשון בביולוגיה או במדעי בעלי החיים. כדי להתקבל לתואר ראשון יש צורך בבגרות מלאה ובפסיכומטרי, כאשר תנאי הקבלה (ממצוע הציונים הדרוש) משתנים משנה לשנה. לאחר סיום תואר ראשון בביולוגיה (משך התואר 3 שנים), מגישים מועמדות לבית הספר לוטרינריה שנמצא בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות. כדי להתקבל לבית הספר לוטרינריה יש צורך בממוצע ציונים גבוה בתואר הראשון (הממוצע הדרוש משתנה משנה לשנה), במבחן פסיכומטרי (הציון משתנה משנה לשנה), ובניסיון בעבודה עם בעלי חיים. ניתן להיכנס לאתר של בית הספר לוטרינריה כדי לקבל פרטים נוספים לגבי תנאי הקבלה וההתנסות הדרושה עם בעלי חיים.
בסך הכל אורך המסלול הוא 7 שנים- 3 שנים תואר ראשון, ו-4 שנים בבית הספר לוטרינריה.השנה האחרונה בבית הספר לוטרינריה היא שנת סטאז'.
יש לציין שקיימים בתי ספר לוטרינריה בחו"ל שלא דורשים תואר ראשון, ואורך הלימודים בהם הוא 5 שנים.
יש אנשים שלאחר תואר ראשון בביולוגיה ממשיכים לתואר שני מחקרי שאורך כשנתיים ורק לאחר מכן מתקבלים לבית הספר לוטרינריה. במקרים אלו אורך המסלול הוא כתשע שנים. לסטודנטים הללו יש פטור מעבודת מחקר בבית הספר לוטרינריה מכיוון שערכו מחקר בתואר השני.
אם את רוצה להתנסות בעבודת וטרינר את יכולה לפנות לוטרינרים באזור מגורייך או לעמותות שפועלות למען בעלי חיים ולבקש להתנדב אצלם כדי להכיר את המקצוע.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)