הכלב שלי בן 5 וכל 3 חודשים שלשל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכלב שלי בן 5 וכל 3 חודשים שלשל
    דור
    20/04/2011

הכלב שלי מסוג ריטריבר שחור, לאחרונה מידי שלושה חודשים נכנס למעגל של שלשולים היסטריים. נבדק בבית חולים ולא נמצא זיהום, רעל או וירוס. האם הדבר ריגשי או שיש ידע אחר על כך? מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הכלב שלי בן 5 וכל 3 חודשים שלשל - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    28/04/2011

דור שלום
    ישנם גורמים נוספים פרט לזיהום או הרעלות.
    איזה מזון אוכל כלבך? האם הוא אוכל מזון נוסף פרט למזון המסחרי? איך נראה השלשול? באיזו תדירות הוא מתרחש? האם יש בו דם? האם בוצעה בדיקת צואה לשלילית טפילים? האם נשלחה תרבית צואה?
    ישנם גורמים רבים לשלשול, מזהמים - וירוסים, חיידקים, טפילים. רגישות למזון IBD בעיות ספיגה ועוד.
    יש לבצע בירור - בדיקות - נוספות.
    סביר שהדבר אינו רגשי, גש לוטרינר לצורך הבירור.
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

דור
    28/04/2011

בראשית תודה על ההתעניינות והמשוב, הכלב ריטריבר שחור אוכל רק בון אנד ג'ונט ולא מקבל אוכל אחר. לעיתים אנו מוסיפים לו קצת שמן פשטן או שמן מהטונה לאוכל בשביל הפרווה. בפעמיים האחרונות שהגענו לוטרינר תורן עשו לו בדיקת דם מלאה וצילום בטן ולא נמצא דבר. נתנו לו אנטיביוטיקה ואירוי נוזלים. הצואה תמיד מתחילה כשלשול, מחמירה לשלשול דמי, רק דף וחוזר ולסירוקין שלשול צהוב עם קצת דם. לעיתים יש הקאה קטנה כי אנו לרב עושים צום במקרה שלשול של 12-18 שעות. לא עשו בדיקת צואה מעולם. אנו גרים עם שתי חתולות וקרה כמה פעמים שהוא אכל את הצואה שלהם כשהצליח לחדור לפינתם של החתולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/04/2011

דור שלום
    מומלץ לבצע בדיקת צואה להמצאות טפילים או ביצי טפילים ובמידת הצורך לשלוח גם תרבית צואה.
    ניתן לתת מזון מיוחד קל עיכול או אפילו היפואלרגי (רפואי) ולראות האם השינוי פותר את הבעיה.
    באופן כללי, מכיוון שאפיזודות השלשולים חריפות וחוזרות על עצמן, אני ממליצה להשלים את האבחון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו