מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עשיית צרכים מרובהבר24/04/2011
שלום,
יש לי לברדור רטריבר גזעי בן 11 חודשים.
הוא עושה הרבה פעמים ביום צרכים (בעיקר צואה איזה 4-5 פעמים ביום). האם זה אופייני לכלב מסוג זה? האם מוכר לך אוכל באיכות טובה, אך יותר זול מה- Naturalim (באיכות של ה-Naturalim) ?
אשמח לתשובה
בברכה בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיית צרכים מרובה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל28/04/2011בר שלום
האם חלה עליה בתדירות עשית הצואה או שמאז ומתמיד היא הייתה כזו?, האם כלבך קיבל מזון אחר בו תדירות הצרכים הייתה שונה?
כמות הצואה ותדירותה מושפעת מחילוף החומרים של הכלב ויותר מכך מהמזון אותו אוכל. באופן כללי - כמות המזון הנצרכת היא קטנה יותר במזון איכותי מכזה שאינו איכותי ובהתאם גם כמות הצואה במזון איכותי היא פחותה. ישנם מזונות (לרוב דיאטתיים) אשר עשירים בסיבים בהם מתקבלת כמות צואה גדולה.
לגבי המזון שציינת איני מכירה. באופן כללי לרוב מזונות שהם טובים יותר הם גם יקרים יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיית צרכים מרובה
בר29/04/2011ד"ר שלום,
עשיית הצרכים של הלברדור שלי הייתה מרובה מאז ומתמיד.
אנחנו משלמים על האוכל שלו 250 ש"ח בחודש וחצי לשק של 15 ק"ג.
הכלב שלי שוקל בערך בין 20-22 ק"ג. והוא מקבל את הכמות המתאימה לגורים ממה שביררנו אצל הוטרינרית שלו. האם זה משקל תקין או מועט?
יש לציין שלא רואים לו את הצלעות הוא חזק, בריא ומחוסן.
מה את ממליצה לעשות? ניסינו את הפרופלאן גורים (כמובן שלגזע גדול) והוא ממש שואב את הגרגירים הקטנים של הסוג אוכל הזה ובאוכל ה-Naturam שאמרת שאת לא מכירה אותו הוא מקבל אותו כמה במשך 3 חודשים.
ישלך המלצה כלשהי אולי אוכל אחר שהוא איכותי שבערך באותו טווח המחיר שאמרתי לך 250 ש"ח.
אני מאוד אוהבת אותו וזה נראה לי קצת מוזר כמות הגללים שהוא עושה ביום. אחרי שהוא אוכל בערך דקה אחרי זה הוא עושה את הצואה שלו. אני קצת דואגת לגבי כך.
האם זה יכול לגרום לו לנזק עתידי? האם יש צורך לגשת לוטרינרית שלו לשם כך בכדי שהיא תמליץ אולי על טיפול מתאים?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי
בתודה בר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)