כלב אחרי תספורת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלב אחרי תספורת
    הילה
    29/04/2011

שלום רב,

יש לי פקינז כבן שנה וחצי ובתחילת השבוע סיפרנו אותו בפעם הראשונה. מאז התספורת הכלב מייבב המון , לא מסוגל להתיישב , בוכה לפני שהוא עושה צואה ומתבודד , מרבה לרדוף אחרי הזנב שלו ולנשוך אותו. היינו אצל הוטרינר שנתן לו אנטיביוטיקה אך נראה שיפור קל ביום שלמחרת הזריקה וזהו. מה ניתן לעשות והאם מדובר בכלל בבעיה התנהגותית?

תודה רבה,

הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלב אחרי תספורת

הוספת תגובה

• כלב אחרי תספורת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/05/2011

שלום הילה,
    הסימנים שאת מתארת מצביעים על חוסר נוחות או כאב של כלבך בחלק האחורי של גופו, יותר מאשר על תגובה התנהגותית לתספורת, אך לא ניתן לשלול לחלוטין בעיה התנהגותית ללא בדיקות.
    האם ידוע לך מה היו הממצאים בבדיקות הוטרינר ומדוע טופל הכלב באנטיביוטיקה?
    אם מצבו של הכלב לא השתפר יש להגיע איתו בשנית לוטרינר לבדיקות נוספות.
    רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב אחרי תספורת בפעם הראשונה

אלון
    03/05/2011

גם לי יש פיקינז בדומה למה שקרה להילה (שפרסמה את אותו הבעיה )הכלב מתנהג בדיוק אותו הדבר אי נוחות עם התספורת הוא לא רוצה לצאת לטיול שאני מוציא אותו לטיול הוא יושב על הכביש ולא רוצה לזוז ומילל נראה כאילו הוא בדיכאון אין לו תאבון והזנב מציק לו משום מה .איך אני מטפל בו נכון אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב אחרי תספורת בפעם הראשונה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    04/05/2011

שלום אלון,
    אכן ישנם כלבים שלאחר תספורת (בייחוד בתספורות הראשונות) מרגישים "מוזר" ללא כסות הפרווה, ויכולים להראות התנהגות של הסתגרות, חוסר רצון לצאת לטיולים ולעיתים אף רדיפה אחרי הזנב.
    אולם, התנהגות זו צריכה לחלוף כעבור מספר ימים עד שבוע, כאשר הכלב "מתרגל" למראה החדש. במידה ומצבו של הכלב אינו משתפר יש להגיע איתו לוטרינר על מנת לבדוק האם קיימות סיבות אחרות לשינוי ההתנהגות.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו