צריך עזרה בלגרום לכלב לרדת במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה בלגרום לכלב לרדת במשקל
    עידן
    01/05/2011

שלום
    יש לי כלב בן שנה(אתמול בדיוק) מגזע אלסקן מלמוט ,
    מהרגע שהוא היה גור הוא היה ממש אוהב אוכל , בזמן האחרון שהתחלתי להשאיר אותו בחוץ משוחרר יותר זמן בלי השגחה הוא עלה במשקל בהרבה (עוד לפני זה הוא היה די שמנמן) לא משנה כמה הוא אוכל ומתי הוא פשוט תמיד רעב ויכול לאכול עוד , אחרי שקצת עקבתי אחריו מה עושה כשהוא חופשי אז ראיתי שהוא נכנס לחצרות של בתים ואוכל להם את האוכל לכלבים שלהם או אוכל שהוא מוצא על הריצפה זרוק ( לחמים , עופות אורז כל מה שנכנס לו לפה) את זה אני יודע כי ראיתי את זה כשהוא פלט את זה החוצה, אני גם לא יודע אם זה בגלל שהוא קצת שמן אבל זה נראה שדי קשה לו לרוץ והוא קצת מגושם כזה , השאלה מה אני יכול לעשות ? הכלב במשך היום משוחרר ובלילות הוא היה עד לפני כמה זמן בבית ומהגודל שלו והכמות השערות נושרות לו אמא החליטה שזה מספיק אז עכשיו הוא בחוץ, כואב לי לקשור אותו אבל נראה לי שאין לי יותר מדי ברירה , הוא די בוכה כשהוא קשור .
    האכלתי אותו עד היום במזון של ריאל קנין לגורים ועברתי לפני חודש לSUMMIT גורים , אני נותן לו ביום כ500 גרם מזון כלבים, חשבתי אולי לקשור אותו לכל היום ולצמצם לו את הכמות בהדרגה עד ל300 גרם , אני מפחד אבל שזה ייפגע בו או שייסבול , פשוט נראה לי שעכשיו הוא סובל יותר עם העודף משקל הזה ... אשמח לקבל תשובה לנושא , גם איך לגרום לו לרוץ וכמה פעילות צריך לעשות לו ביום , ולגבי כמויות האכלה ... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אולי שיהיה לו בית אחר שלא יהיה בחוץ

ת
    01/05/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה בלגרום לכלב לרדת במשקל - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/05/2011

עידן שלום,
    העובדה שהכלב שלך בורח ואוכל מזון מהרצפה היא בעייתית, לא רק בגלל בעיית ההשמנה, אלא מחשש שיאכל מזון מקולקל או מורעל. לכן יש לשמור שלא תהיה לו גישה לאוכל שאינו שלו. אם לא ניתן להחזיק את הכלב בבית, יש להשאירו קשור ברצועה ארוכה או לגדר את החצר, כך שהכלב לא יוכל לברוח.
    כלבי אלסקן מלמוט בוגרים שוקלים בסביבות 40-50 קילו. על מנת להתאים לכלב את כמות המזון האופטימלית יש לשקול אותו ולהעריך כמה קילוגרמים עליו להשיל על מנת להגיע למשקל היעד. את כמויות המזון יש להפחית בהדרגה עד להגעה לכמות המתאימה למשקל היעד (המשקל הנורמלי של הגזע). מכיוון שכלבך הינו גור מתבגר וזקוק למזון לשם גדילה מומלץ להתייעץ עם וטרינר שיתאים לכם תוכנית דיאטה מתאימה.
    בנוסף, מומלץ להקפיד על פעילות גופנית יומית קבועה, במסגרת היכולות של כלבך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

עידן
    03/05/2011

זה בדיוק מה שאני עושה בדיוק מגדר לו שטח שיוכל להסתובב חופשי , ואני לוקח אותו כל ערב לריצות , הוא רץ 6 דקות בקצב לא מהיר במיוחד ומתעייף זה נורמלי??
    ול - ת' , אני רוצה לראות שבגלל שלך אין אפשרות להחזיק תכלב בבית אם ככה תוותרי עליו מהר , חוץ מזה שהוא נמצא במושב ויש לו שטחים ענקיים ולא בעיר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך - תגובה

ד''ר סמדר טל
    03/05/2011

כלבי מלמוט הם כלבים אתלטים המשמשים ככלבי מזחלות וכלבי עבודה, ומסוגלים לבצע פעילות גופנית לאורך זמן. אם כלבך מתעייף לאחר פעילות קצרה יש לברר מהי הסיבה לכך. חשוב מאוד להקפיד כי הפעילות הגופנית תעשה בשעות לא חמות, לפנות בוקר ואחר הצהריים. כמו כן, מומלץ לבדוק האם לכלב אין בעיות בריאותיות שבגללן הוא מתעייף מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו