עזרה דחופה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה בבקשה
    דיאנה
    05/05/2011

שלום
    לפני חודשיים אימצנו בולדוג צרפתי
    הוא לא הכלב הראשון שלנו וגם לא השני ויש לנו ניסיון רב בחיות מהרבה סוגים
    הבעיה היא, שיש לו דחף בלתי נשלט לאכול, אני מבינה שהסוג הזה הוא כזה, אוהבים לאכול ויעשו הכל בשביל להשיג את האוכל הזה, אבל איתו זה קצת אחרת:
    המקרה הראשון היה כשיום אחד חזרתי הביתה וראיתי שהוא אכל חצי חבילת צמר גפן.
    היינו אצל הוטרינר והכל היה בסדר כי הכל יצא לו חלק מהמעי ובלי סיבוכים
    אבל היום חזרתי הביתה, והבית היה הפוך. אבל מה שהדאיג אותי בעיקר שהוא הוריד את המפות משולחנות גבוהים, אכל חבילת עוגיות שלמה, חצי חבילת לחם, עט, שבר משקפיים ואכל-באמת אכל את אחת הזכוכיות, שבר ואפרה ונדמה לי שגם אכל חצי ממנה, אכל מקלות שיפודים ובנוסף לכל הוא גם אוכל להקופסת צרכים של החתול.
    קבעתי להיום תור לוטרינר, הם יבדקו מה איתו עכשיו. אבל השאלה שלי היא כזאת:
    האם יכולים להיות סיבוכים רציניים מכך? מה יכול להיות?
    וגם איך אני לכולה להפסיק את הדחף הבלתי נשלט שלו? להסביר לו?
    והאם הדחף הזה יכול לבוא כתוצאה מבעיה רפואית?
    אני מתחננת לעזרתכם, אני לא רוצה לוותר על הכלב הזה, אני אעשה הכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    06/05/2011

אכילה של חפצים עשויה בחלט לגרום לבעיות מ-קלקול קיבה קל, דלקת מעיים ואף לחסימה בעקבות גוף זר. במידה והוטרינר יקבע כי הכלב בריא ואין בעיה מבחינה גופנית (משקל ומסת גוף) ייתכן ומדובר בבעיית התנהגות. יש לוודא שאין חפצים קטנים / חדים בסביבת הכלב ובמקביל לשקול טיפול התנהגותי (לא אילוף, אלא טיפול לבעיות התנהגות). אם התופעה חוזרת על עצמה בעיקר כשאתם מחוץ לבית, ייתכן ומדובר בחרדה שהכלב מפתח כאשר הוא לבד, יש לכך פתרונות אך נדרשת סבלנות והשקעה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו