מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקיםיפית16/05/2011
שלום רב,
יש לי כלבת לברדור בת 9 השוקלת 40 ק"ג.חששותי אומתו לצערי לפני כשבוע בעת ביקור אצל הוטרינר, שגם כלבתי נכנסה לסטטיסטיקה-דלקת פרקים.
החלתי בסדרת שינויים המונים:
החלפת מזון לטכניקל בונז אנד ג'וינט.
כדור וחצי מגה גלופלקס רגיל (לבני אדם) ליום.
2 כדורי ויטמינים ליום.
והליכה בת 10 ק"מ פעמיים-שלוש בשבוע (להורדה במשקל).
שאלתי היא האם הטיפול נראה לכן נכון או שמא מומלץ אחרת...
בעיקר אני תוהה לגבי ההליכות,אם זה לא מקשה עליה ואולי אף מזיק לה(?).
בעת ההליכה נראה שהיא מפעילה מאמץ קל,לעיתים רחוקות מאמץ בינוני. כשהיא מגיעה הבייתה (עם הלשון בחוץ) היא בקושי קמה ממקומה...
תודה רבה מראש :)
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל17/05/2011יפית שלום,
ראשית, במשקל כזה צריך להעבירה למזון דיאטטי רפואי, נמכר רק אצל וטרינרים ולא בחנויות הרגילות, חברות מומלצות - רויאל קנין, פרופלן, יוקונבה, סיינס-דיאט. התייעצי לגבי כמות המזון שיש לתת ו% הירידה הרצוי במשקל. למזון הרפואי יש % סיבים גבוה שיאפשר לכלבתך לשבוע וגם לרדת במשקל. הקפידו לא לתת מזון ביתי, לא לתת חטיפים. בקיץ אפשר לתת קוביות קרח ללקק, אם היא תרצה.
שנית, ההמלצה היא לעשות פעילות גופנית אך מתונה, הליכה של 10 ק"מ זה המון בשביל כלב (או אדם) עם כאבי מפרקים, עדיף טיולים קצרים באופן קבוע, כל יום. בנוסף, רצוי לשקול הידרותרפיה שבה הכלב שוחה בבריכת מים וכך מניע את הרגליים מבלי כאבי המפרק ובצורה זו בונה את השרירים סביב המפרקים כדי ליצור אחיזה טובה יותר. ניתן לפנות לדר' ליסי שרון בנושא.
במקביל, כפי שאת עושה, משמרי סחוס עשויים להועיל למצב.
בימים יותר קשים, ורק לפי המלצת הוטרינר, ניתן לשקול כדורים אנטי-דלקתיים שמיוחדים לכלבים!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית שלום
יפית17/05/2011ראשית תודה על תגובתך...
על פי הבנתי המזון בו אני משתמשת הוא גם דל קלוריות ובנוסף בעל ריכוז הכי גבוה (מבין כל המזונות שבדקתי) אשר מכיל גלוקוזמין וכונדרויטין...אשמח לדעת אם אני תועה.
על איזה כדורים אנטי דלקתיים את ממליצה? אשמח לדעת על כדורים שהעלות שלהם שפויה...
שוב,תודה רבה לך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית שלום - תגובה
ד''ר נורית פרנקל17/05/2011הי יפית,
איני מכירה את המזון (כן את חברת טכניקל), אם הוא מכיל כבר משמרי סחוס, אז אני לא רואה סיבה במתן תוספת של מגהגלפופלקס. בין כה, יעילות משמרי הסחוס בכלבים לא הוכחה, לחלקם זה מועיל ולחלקם לא. מזונות דומים להשוואה - מוביליטי של רויאל קנין, סנסטיב ג'וינט של יוקנובה.
לא הזכרת מה המופע הקליני של הבעיה ומה חומרתה מבחינת איכות החיים של הכלבה.
כדורים אנטי-דלקתיים (שהם גם משככי כאבים), כאמור רק אם הוטרינר רואה בכך צורך, לרב משתמשים ב- "רימדיל" שאלו כדורים מיוחדים לכלבים ולכן מחירם היקר. נורופן ואקמול לא באים בחשבון, עשוי לגרום להרעלה, כשל כב ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)