כיב בקרנית של חתול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיב בקרנית של חתול
    עודד
    25/05/2011

שלום יש לי חתול פרסי בן 5. אני מגיע מתחום הרפואה ולכן ניתן לענות לי בשפה "מקצועית".
    מזה 4 חודשים הוא סובל מכיבים שטחיים חוזרים (ע"פ בדיקות פלוראסצאין). מטופל שבוע בסינטומיצין. הכל מסתדר וחולף... ושוב חוזר על עצמו.
    לפני חודש עבר ניתוח לתיקון אנטרופיון אצל וטרינר מומחה בתחום כי חשבנו שאולי האנטרופיון גורם לו לאיזשהו גירוי שגורם לחתול לגרד את העין (מדי פעם הוא מתגרד באזור) ולפציעה עצמית שגורמת לכיב.
    עד לפני שבועיים היה עם צווארון אחרי הניתוח ולכן לא יכל לגרד את עצמו. הכל היה בסדר. היום פתאום שוב פעם כיב שנראה שיטחי תחת הארה במנורה (ללא פלואסצאין שאין ברשותי) + גירוי בלחמית. ממש אותה תמונה שחוזרת על עצמה. כל פעם הכיב בצורה דומה (מעין בצקת קטנה עגלגלה).
    הוטרינר חשב שאולי מדובר בכיב בוקסר שכל פעם חוזר על עצמו... אבל בגלל שהכיב כל פעם מחלים באופן מלא (ע"פ בדיקת פלואסצאין,העילמותו ושיפור קליני בכך שהחתול פותח את עינו) חשב יותר שהכיוון הוא אנטרופיון.

האם כיבי בוקסר יכולים לחזור על עצמם לאחר שבועיים+ של החלמה מלאה?

אני מעט חושש מניתוח לתיקון כיב בוקסר שכן ניתוח כזה אינו חף מסיבוכים. האם יש משהו אחר שניתן לעשות אם מדובר בכיב בוקסר?

לצייין כי החתול טופל עד כה במצטבר כחודשיים בסינטומיצין בחצי שנה האחרונה... כשבוע כל פעם, כבר קרוב ל-7 פעמים

תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיב בקרנית של חתול

הוספת תגובה

• כיב בקרנית של חתול - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/05/2011

עודד שלום,
    כמובן שלא ניתן ללא בדיקה לקבוע במה מדובר ולכן יש להתייחס להמלצות בערבון מוגבל שכן איני רואה את החתול. באופן כללי, נשמע שמדובר ב- recurrent corneal ulcer, יש גורמים אפשריים רבים כדוגמת שערות קטנות, אנטרופיון וכו' אך גורם נפוץ הינו נגיעות בוירוס ההרפס ולכן במקביל לטיפול בכיב יש לטפל כנגד הוירוס (כדורים אנטי-וירלים וכן מתן חומצה אמינית L-ליזין שמתחרה עם ח.אמינית אחרת בגנום של הוירוס). בנוסף, נגד זיהום חיידקי משני מומלץ להשתמש במשחת עיניים על בסיס טטרציקלינים (תרמיצין) שהיא לרב יעילה יותר בחתולים, לעומת סינטומיצין (כלורמפניקול).

אני ממליצה לך בחום לגשת לרופא מתמחה/מומחה לעיניים, ככל שידוע לי יש סה"כ 3 בארץ, בקש הפניה מהרופא המטפל. יש לבחון היטב את העיניים ולבצע בדיקה מקיפה ולקבוע מה הטיפול המומלץ - טיפול תומך / שיש צורך בניתוח.
    נשמח לעדכון לגבי מצבו של החתול....וכמובן - רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה. שאלה נוספת ברשותך

עודד
    27/05/2011

אכן נשמע מתאים כי מדובר בכיב מהרפס וירוס שכן יש את הצורה הדנדריטית השכיחה, והכיב מלווה לעיתים בקונג'קטוביטיס שגם כן קיימת במחלה הרפטית.

במידה ואכן אטפל בחתול בטיפול אנטי-ויראלי, הרי הוירוס נשאר לטנטני בגנגליון. לכן בעצם כל חייו החתול יסבול מהרפס, לא? הטיפול הוא לקיצור משך המחלה בלבד, אך לא ימנע את ההתפרצויות....

שאלה נוספת - כלוראמפניקול ידוע כמדכא מערכת חיסונית. האם ייתכן כי הטיפול הרב שהחתול קיבל בכלואמפניקול בתקופה האחרונה יצרה אצלו מעין ירידה בחיסוניות ולכן התפרצויות חוזרות של הויריס?

עודד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה. שאלה נוספת ברשותך - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    27/05/2011

הי עודד,

וירוס ההרפס אכן נשאר לטנטי ואין אפשרות להחלמה מלאה, אך הגורם להתפרצויות נוספות הינו סטרס (מעבר דירה, בע"ח חדש בבית, טראומה פיסית..), יש חתולים רבים שסבלו כגורים מהוירוס וכבוגרים בעזרת שמירה על "חיי חתול" נינוחים אינם סובלים ממנו ויש להם איכות חיים טובה מאוד. לכן, ההנחה היא דמציאת פתרון יעיל לכיב והפחתת הכאב בעקבות הטיפול והחלמת הכיב בעתיד בהחלט ישפרו את איכות חייו גם לטווח הרחוק. את תוסף המזון L-ליזין ניתן לתת גם לתקופות ממושכות, במידה וצריך.
    לגבי כלורמפניקול, מכיוון שמשחת סינטומיצין עדין משמשת באנשים לדלקות עיניים, וגם בכלבים היא שימושית מאוד, אני מניחה (ומקווה) שהשפעת השימוש הממושך בה אינו הגורם לחזרתיות הכיב, אלא הנגיעות בהרפס.
    לגבי טיפול אנטי-וירלי, מלבד תוסף המזון, מדובר בכדורים שמיובאים מחו"ל (פמציקלוויר), , ניתן בד"כ להשיגם אצל מומחים לבעיות עיניים.
    נשמח לעזור בשאלות נוספות, רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו