מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצילו - הכלבה שלי סובלת...שמואל31/05/2011
שלום!
אפשר לבקש מכם עזרה?
יש לי כלבה קטנה שהיא בת 13-14 מסוג מעורב (נדמה לי פינצ'ר עם זאב) והיא סובלת כבר חודשים משיעולים והתקפות חנק. כבר כמה וכמה פעמים היא התמוטטה באמצע הטיול ללא סיבה נראית לעין והתחילה לפרפר.
אלמלא הענין עם השיעולים והחנק, אפשר להתרשם שהיא בסדר גמור - עירנית מאד, שמחה, בעלת אנרגיה - היא מתנהגת ונראית צעירה בהרבה מגילה...
מכיוון שאין לי הרבה כסף, לקחתי אותה רק לבדיקה אחת בצער בעלי חיים, ושם אמרו כי זה נראה כמו משהו בלב, אבל צריך לעשות הרבה בדיקות כדי לראות מה עושים.
אני מוכן לתת ממה שיש לי אם אני יכול להקל על סבלה, אבל אני לא יודע אם זה משהו שאפשר לטפל בו או שזה חלק מהגיל שלה ושימיה ספורים.
מה דעתכם? האם ניתן לעשות משהו או רק לחכות לסוף?
אני אשמח לכל בדל של מידע - תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו - הכלבה שלי סובלת... - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור31/05/2011שלום שמואל,
שיעול בכלבים עשוי לנבוע ממספר גורמים: הוא אכן יכול להיות על רקע של מחלת לב, אולם הוא עשוי להיגרם גם בשל גורמים נוספים כגון דלקות/זיהומים, גופים זרים לאורך דרכי הנשימה העליונות/תחתונות או בחלל בית החזה ועוד...
בהקשר למחלות לב בכלבים: חשוב לדעת שהסיכון ללקות בהן עולה עם הגיל ועל פי מחקרים בארה"ב עד כ-60% מהאוכלוסייה הבוגרת עשוייה להיפגע. מחלות לב מאופיינות בעייפות, ירידה בסיבולת גופנית, קושי בנשימה, שיעול ואף התמוטטות (בשל הירידה בזמינות החמצן)- חלק מהסימנים הנ"ל אכן תוארו בפנייתך, אולם אין די בכך בכדי לבצע אבחון ויש לבצע מספר בדיקות בכדי לאמת זאת (ולשלול את הגורמים האחרים שעשויים להביא לקליניקה דומה). אין מרפא למחלות לב, אך אבחון וטיפול מוקדמים יכולים בהחלט להקנות לכלב זמן ואיכות חיים ניכרים (אם אכן מדובר במחלת לב), ולכן כדאי לפנות מהר ככל שניתן לוטרינר!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - זה מה שאעשה
שמואל03/06/2011המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)