מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקאות ושילשוליםרלי12/06/2011
שלום,יש לי כלב בן 11 שעבר לפני 4 חודשים ניתוח סירוס עקב פרוסטטה מוגדלת וקריסטלים בשתן הכול היה בסדר אחרי הניתוח והוא השתין כרגיל בשילוב עם מזון רפואי.הבעיה היא שאחרי הניתוח ואחרי שהואכל במזון הרפואי הוא השמין המון ויש גם שינוי בהתנהגות שלו הוא נהיה אדיש בקושי זז ולפעמים מעיין נתקע כזה.בשבוע וחצי האחרון הוא משלשל ומקיא כמעט כל יום.ניסינו להחזיר לו את האוכל הרגיל אבל הוא משתין הרבה פחות ובאופן לא נורמלי לכן החזרנו לו את המזון הרפואי.חשוב לציין כי הוא קיבל זריקת כלבת בסמוך להקאות והשילשולים (בערך שבוע וחצי) האם יש קשר? הוא שותה ואוכל ויש לו מצב רוח אבל הרבה פעמים גם הזנב שלו למטה והוא נראה עצוב.אני מעדיפה לא לקחת אותו לוטרינר כל הזמן בגלל שהוא לא נותן שיגעו בו והטרינר צריך לתת לו זריקת טשטוש כל פעם ומכיוון שהוא כלב מבוגר אני מפחדת מזה.מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות ושילשולים - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור12/06/2011שלום רלי,
השמנה הנה תופעת לוואי מוכרת המתרחשת בעקבות שינויים במאזן ההורמונלי לאחר סירוס. חשוב מאד לעודד כלבים לפעילות גופנית ולתזונה מאוזנת לאחר הסירוס על מנת למנוע השמנה שהוכחה לא מכבר כגורמת לירידה באורך ובאיכות החיים של חיות המחמד שלנו (עלייה בסיכוי ללקות בבבעיות מפרקים ושלד, במחלות אנדוקריניות שונות דוגמת סכרת ועוד). ציינת כי לכלבך נמצאו קריסטלים בשתן ולפיכך חשוב להמשיך ולתת את המזון הרפואי שתפקידו לסייע בשמירה על רמת חומציות נכונה של השתן על מנת למנוע יצירת סביבה המעודדת היווצרות קריסטלים אלו (בהתאם לסוג הקריסטל שנמצא). בנוסף חשוב לשמור כי כלבך ישתה הרבה ככל האפשר על מנת לדלל את השתן ויש חשיבות נוספת למעקב אחר חזרתיות שסימניה עשויים להיות: בעיות בהשתנה (השתנה תכופה, כאב במתן השתן), דם בשתן / סימנים כלליים כגון ירידה בתיאבון ואף הקאות ועוד. חשוב לציין כי ישנם קריסטלים שהופעתם קשורה במחלה ראשונית ססטמית וחשוב לשלול מחלות אלו כגורם להופעתם.
לשאלתך-חיסון הכלבת עשוי להביא ביממה הראשונה לירידה בחיוניות הכלב, אולם ההקאות והשלשולים אינם נורמלים ולא נראה כי קשורים באופן ישיר לחיסון. באם כלבך עודנו סובל מתסמינים אלו מומלץ מאד לפנות לוטרינר בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)