חתול שנמצא, עזרה בבקשה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתול שנמצא, עזרה בבקשה..
    לא רלוונטי..
    13/06/2011

זאת הפעם הראשונה שלי פה ככה שאני לא יודעת איך זה עובד, אבל בבקשה תשובה דחוף במהרה, כי אני לא יודעת מה מצבו של החתול ואיך לעזור לו.
    מצאתי גור חתולים קטן, נראה כאילו נולד לפני כמה ימים, אולי שבועות, ממש קטן, עם מוגלה על העיניים שלו, המוגלה התקשתה והגיעה לו גם לאיזור האף קצת..
    הורדנו את המוגלה הנוקשה בעזרת מים חמים ולאחר מכן שמנו לו משחה נגד דלקות עיניים.. כשהחתול עוד לא ראה הובלנו אותו עד לביתינו בכך שעשינו רעש בכל צעד והוא עקב אחרינו טוב, ובהתחלה שמצאנו אותו הוא ילל הרבה, אבל עכשיו הוא הפסיק לילל [ לא יוצא לא קול, רק לעיתים.. ] והוא משתעל, נוחר מעט, ומידי פעם הוא עושה תנועות כאילו הוא עומד להקיא [ כמו שכלבים עושים, יש לי 2 כלבים בבית.. ] אבל לא יוצא כלום..
    בכל מקרה, הייתי רוצה לדעת מה לעשות איתו, בינתיים שמנו אותו בחדר בקיבוץ, ואני אבוא לשם ללטפל בו.

כששמנו אותו בחדר ניסינו לתחום אותו בעזרת שולחן בליארד, והוא הצליח לטפס עד למעלה וועבר לצד השני..
    בקיצור, מה עליי לעשות? לפנות לווטרינר, להמשיך לטפל בו קצת ולראות מה מצבו ואז ללכת..?
    אם יהיה צורך אני יצלם ויוסיף תמונה..

תודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתול שנמצא, עזרה בבקשה..

הוספת תגובה

• חתול שנמצא, עזרה בבקשה.. - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    14/06/2011

שלום,
    כל הכבוד על הדאגה והעזרה לגור הקטן, יש בהחלט מקום לגשת בהקדם לוטרינר, ההפרשות מהעיניים, הפרשות מהאף, שיעולים, נחירות (קשיי נשימה?) מצביעים על דלקת, ככל הנראה על רקע וירלי ויש לתת טיפול מתאים.
    מה הגור אוכל? האם נותן צרכים? האם משלשל?
    פנו בהקדם לבדיקה, שם גם ימליצו על מזון מתאים ויסבירו מה הדגשים החשובים לטיפול בגור (שמירה על חום גוף, מזון, עידוד למתן צרכים).
    רפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לא רלוונטי..
    14/06/2011

הגור לא אוכל, כשרק מאצנו אותו נתנו לו מעט ללקק מקופסת קוטג', והוא אכל קצת, אבל אתמול השאנרו לו גבינה עם קצת מים, והיום שחזרנו ראינו שהוא לא נגע בהם בכלל, חשבתי לקחת חלב או גבינה עם מים, ומזרק של תרופות לילדים ולהאכיל אותו ככה [ ככה האכלנו את הכלבה שלי, קיבלנו אותה בגיל חודש.. ] ואני אפנה בקרוב לוטרינר, וגם לא מצאנו צואה או שתן בחדר ששמנו אותו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    14/06/2011

אם אתם רוצים להציל את החתול אתם חייבים לגשת איתו עכשיו=היום לוטרינר, לא בקרוב. הגור לא אוכל ואין לו מקורות אנרגיה רזרביים, והוא צריך לקבל מזון מתאים (גבינה זה לא המזון המתאים), אם הוא לא נותן צרכים ייתכן והוא מיובש וזקוק לתמיכה רפואית ולבסוף כל הסימנים שתיארת קודם לכן מצביעים על חשיפה לוירוסים ולכן דורשים טיפול שיעזור לגור ולמערכת החיסון שלו להתמודד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו