כלב מעורב ורועה גרמני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלב מעורב ורועה גרמני
    ליהיא
    13/06/2011

שלום,

יש לי כלב זכר מעורב קטן, בן שנה וחצי, לפני כמה ימים אימצתי עוד כלב רועה גרמני נקבה בת חודשיים.

הכלבים משחקים ורוב הזמן הגורה נושכת את הכלב, הכלב משחק איתה ולא נושך אותה אך היא נושכת אותו בצוואר.

יש לי שאלה האם זה נכון לגדל שני כלבים מסוגים אלה ביחד?
    זה לא מסוכן לכלב המעורב, כי אני חושבת בעתיד כשהיא תגדל ותהיה גדולה וחזקה מימנו בהרבה, האם זה לא מסוכן בשבילו?

מה לעשות אני אובדת עצות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלב מעורב ורועה גרמני

הוספת תגובה

• כלב מעורב ורועה גרמני - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    14/06/2011

מירי שלום,
    המצב שאת מתארת נשמע כמו משחק תקין בין כלבים ואין בעיה בגידול מספר כלבים בבית, גם כאשר הגודל שלהם שונה.
    כאשר יש יותר מכלב אחד בבית, מתפתחים בינהם יחסי כוחות/היררכיה שאינם בהכרח תלויים בגודל הכלב אלא גם באופי שלו, ייתכן והכלבה החדשה יותר דומיננטית ולכן הכלב הבוגר יותר כנוע / ייתכן ובגלל שהיא גורה קטנה היא עדין לא למדה את "כללי המשחק" וכלבך הבוגר מבין זאת ולכן לא מגיב אליה באותה צורה (כלומר, לא נושך אותה).
    אם הנשיכות מפריעות לך/מוגזמות ניתן בהחלט ללמד אותה להפסיק לנשוך, פשוט אמרי לה "לא" בכל פעם שהיא נושכת, יש צורך להתמיד בכך, כל פעם שאת רואה את ההתנהגות שאינך מעוניינת בה.
    אל תשכחי בעתיד לעקר את הכלבה (במידה והכלב אינו מסורס וכן לשם בריאותה של הכלבה ומניעת הריונות לא רצויים וגורים שננטשים בעמותות)
    מקווה שתלמדי להנות מהחיים עם "להקת כלבים", רפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו