הפקינז שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפקינז שלי
    ענבל אטיאס
    15/06/2011

הכלב שלי החל לפני חודש ימים לאכול אוכל רפואי מסוג יורינרי של רויאל קנין ומאז יש לו תופעה חדשה הוא עוד קצת פיפי בבית בפינה קבועה , אציין כי הוא בן 3 וחצי שנים ומעולם לא עשה צרכים בבית מאז היה גור קטן בן חודש האם האוכל הזה משתן ואז הוא לא יכול להתאפק או שמא משהו אחר יכול להיות??????????????
    ושאלה קטנה נוספת אמפולות למניעה פשפשים מסוג הרץ האם הם טובות ומה תפקידם כי עדיין אני רואה מידי פעם פשפש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפקינז שלי

הוספת תגובה

• הפקינז שלי - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    16/06/2011

שלום ענבל,
    לא ציינת מה היתה הסיבה לשינוי ההזנה אצל כלבך : /האם היה אבחון של דלקת/אבנים בדרכי השתן, כיצד נראתה הקליניקה, כמה זמן סבל ממנה והאם היתה זו האפיזודה הראשונה. ככלל, חשוב לדעת כי מטרת המזונות הרפואיים מסוג יורינרי הנה למנוע את התנאים הדרושים לרוויה של חומרי גלם הדרושים להיווצרות של אבנים בדרכי השתן בכלבים (או חתולים) והם מותאמים לסוג הפתולוגיה שנמצאה אצל הכלב (בהתאם לאבחון שנעשה על ידי הוטרינר). מאחר ומזונות אלו מכילים רכיבים שתפקידם לשמור על רמת חומציות מתאימה של השתן ועל יצירת נפח שתן גבוה יחסית (המסייע גם הוא במניעת התגבשות האבנים) ייתכן כי הדבר מוביל לאפקט של השתנה מוגברת(בעקבותיה מתן צרכים גם בבית). עם זאת, מאחר שבעיות במתן שתן מעידות פעמים רבות על מחלה קיימת כדאי לשים לב באם קיימים סימנים נוספים כגון- ירידה בחיוניות, קושי במתן שתן ומתן שתן בכמויות קטנות. חשוב לשים לב האם הבעייה מלווה גם בשתייה מרובה ולפיכך מומלץ למדוד במדוייק את כמות המים אותה צורך כלבך כחלק מהאבחון. לבסוף, עשיית צרכים בבית עשויה לנבוע גם מבעיות התנהגות (על רקעים שונים: בעקבות סטרס , שינוי תנאים סביבתיים וכו' ) כך שמומלץ לפסול גם אפשרות זו. באם התופעה ממשיכה מומלץ לפנות לוטרינר .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו