שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    בעילום שם
    19/06/2011

שלום אני מתלבט לעקר(ניתוק אשכים, ולא כריתת אשכים) את החתול שלי הוא יוצא להרבה טיולים בהם הוא מתרוצץ אחרי נקבות מיוחמות וחוזר בנס, בנוסף הוא חתול מעורב וחבל שיהיו גורי חתולים לא רצויים.
    רציתי לשאול האם לאחר העיקור החתול פחות יושפע מנקבות מיוחמות וישאר וישמר בבית, במילים אחרות האם העיקור יוריד לחתול את הדחף המיני לגמרי?
    עוד שאלה האם ההתנהגות שלו תשתנה והוא יהיה דיכאוני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    20/06/2011

שלום רב,
    סירוס חתול הנו ניתוח במהלכו מנותקים ומוסרים באופן בלתי הפיך זוג האשכים. מבחינה אסטטית שק האשכים נותר שלם. לסירוס יתרונות בולטים : ראשית הוא מפחית את נטיית החתול לברוח ולשוטט בחיפוש אחר נקבות מיוחמות, בכך הוא מפחית היחשפות לסכנות שונות כגון דריסה, קרבות עם זכרים אחרים שעשויים להסתיים בפציעות והדבקות במחלות שונות. עוד ידוע כי מרבית החתולים הזכרים שאינם מסורסים מרססים חפצים בבית ובחצר בשתן . זוהי התנהגות זכרית של סימון טריטוריה, שלרוב איננה מופגנת על ידי חתולים מסורסים. בנוסף נמצא כי סרוס מונע את מרבית מחלות בלוטת הערמונית, מונע בעיות דרמטולוגיות המושפעות מהורמוני מין ועוד. מיותר לציין כמובן שהסירוס עוזר להפחית את בעיית ריבוי חתולי הרחוב. בעולם בכלל, ובישראל בפרט, משמידים בכל שנה מיליוני בעלי חיים, אשר לא נמצאו להם בתים ! ישנם מיתוסים שונים באשר ל"ירידה בשמחת החיים" של בעל החיים לאחר סירוס אולם יש לזכור כי בעלי החיים שלנו מונעים ע"פ דחפים והורמונים, ולא על פי מודעות, כך שמדובר בהשלכה לא נכונה וחסרת כל ביסוס מדעי. למרות כל היתרונות שמניתי יש גם חסרונות אותם יש לדעת: בעקבות סרוס עתידה להתקיים עליה במשקל החתול – כמו אצל כלבים ובעלי חיים אחרים קצב חילוף החומרים אצל חתול מסורס משתנה בעקבות השינוי בהורמונים והנטייה להשמנה עולה.
    נטייה מוגברת למחלות בדרכי השתן גם היא זוהתה אצל חתולים מסורסים, אולם על שני חסרונות אלו ניתן להתגבר בעזרת תזונה נכונה ופעילות גופנית מבוקרת.
    בהצלחה ורק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו