מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי נשימה של מעל חודש אצל הכלבה שלשי20/06/2011
שלום.
אני אב גאה לכלבה מסוג דוברמן בת שנה וחודשיים.
עד לפני כחודש הכלבה היתה בריאה לחלוטין, מדובר בכלבה שהתישה את כל הכלבים בפארק כלבים, ויכלה לרוץ שעות בלי הפסקה.
לפני כחודש התחילו אצלה קשיי נשימה חריפים, שהתבטאו בנשימה מהירה לאחר מספר צעדים, ולאחר כל מאמץ פיזי מינימלי.
הוטרינר שלי התחיל בטיפול לפני כחודש, הוא מדד לה חום, היה לה 38.5 מעלות, ולפי מה שהוא אמר זה חום מעט גבוה אצל כלבים, אחרי בדיקות דם, התברר שיש לה בעיות עם כדוריות הדם האדומות, הוטרינר הגדיר את זה כאנמיה. חוץ מזה הוא לא מצא כלום.
הוטרינר אמר שהוא לא יכול לזהות את הבעיה עם הכלבה, ולא נתקל אי פעם במקרה כזה.
הטיפול שהוא המליץ עליו הוא סטרואידים ואנטיביוטיקה למשך כשבועיים.
לאחר מספר ימים חל שיפור במצבה בהדרגה, אך לאחר כשבועיים מסיום הטיפול המצב הלך והתדרדר, וחזר שוב למצב המקורי של לפני כחודש.
היום הלכתי לוטרינר שוב, לאחר שהמצב שלה הורע, והיא בעצם באותו המצב שהיתה לפני חודש, הוטרינר זיהה פריחה על כל הגוף שלה(אני לא שמתי לב לפריחה, כך שהיא התחילה כנראה אתמול או שלשום).
אין לו מושג ממה היא סובלת, וכמובן שאין לו מושג איך לטפל בה, מדובר בוטרניר עם ותק של 20 שנה במקצוע.
אני מאוד מודאג, וחושש לחייה.
אודה להתייחסות מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי נשימה של מעל חודש אצל הכלבה של - תגובה
ד''ר נורית פרנקל20/06/2011שי שלום,
לפי התיאור שכתבת, וכפי שאתה מרגיש, נשמע שהבעיה עדין לא אובחנה והטיפול שניתן לא בהכרח מתאים לבעיה ממנה סובלת הכלבה. במקרים כאלו, מומלץ ורצוי מאוד לגשת לחוות דעת נוספת מוטרינר אחר, יש מרפאות רבות בארץ ומהתיאור של הבעיה אני ממליצה לפנות למרפאה/בית חולים שפתוח 24 שעות ביממה ונותן שירותי אשפוז.
חום תקין של כלבים נע בין 37.5-39.2, אולי החום שנמדד היה 39.5 ולכן הוגדר כ-מעט גבוה? לאנמיה יש גורמים רבים ושונים ובכלבה כה צעירה חובה לברר מה הגורם (האם נחשפה לקרציות? חשיפה לרעלים?). הפריחה עליה אתה מדבר נשמעת מטרידה מאוד, בעיקר אם מדובר בדימומים תת-עוריים (=שטפי דם) ולא בפריחה על רקע אלרגיה. ממליצה לפנות לביצוע בדיקות דם חוזרות - ספירת דם כללית וביוכימיה (דגש על ספירת כדוריות אדומות וספירת טסיות), בדיקת תפקודי קרישה וכן בדיקת שתן. בהתאם לממצאי הבדיקה הרפואית ובדיקות הדם ניתן יהיה להחליט על תכנית המשך לאבחון + טיפול במצב.
רפואה שלמה, נשמח לעדכונים על מצב הכלבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)