מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תכיפות הדברהשרון27/06/2011
האם אפשר לרסס את הכלבה בתרסיס נגד פרעושים וקרציות של רונטליין למרות שלפני 3 ימים שמתי לה אמפולה כנגד פרעושים וקרציות של hartz? אני פשוט רואה שהיא מתגרדת מלא עדיין ולא רוצה לחכות חודש?? השאלה היא כמה זמן במינימום צריך לחכות בין הדברה אחת לשנייה?
והאם האמפולות של חברת hartz נחשבות לטובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות הדברה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל01/07/2011שרון שלום,
במידה והכלבה עדין מתגרדת לאחר ששמת אמפולה יש לבדוק האם מדובר בתגובת רגישות יתר (=אלרגיה) לפרעושים, ייתכן שפרעוש יעקוץ אותה ולמרות שהפרעוש כבר לא עליה היא תמשיך להתגרד גם שבוע-שבועיים לאחר מכן. הגירוד גורם לפציעה של העור ועשוי לגרום לשגשוג חיידקים ולכן יש לבדוק את הנושא ולטפל במידת הצורך.
האם ראית עליה פרעושים נוספים? או שאת רק רואה שהיא מתגרדת?
ברב האמפולות נגד פרעושים כתוב בהוראות שהן יעילות לחודש, בפועל בשבוע האחרון היעילות של כולן יורדת, בכלבים שרגישים מאוד לעקיצות ממליצים לטפל אחת ל-3 שבועות ובמקרים קיצוניים גם אחת לשבועיים. במקביל, יש לוודא שאין נגיעות משמעותיתי בבית / בחצר, במידה והאמפולות שאת שמה על הכלבה לא יעילות יש צורך לשלב הדברה סביבתית.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריסוס-תכיפות
שרון02/07/2011היי
ראיתי עליה איזה 5 פרעושים... איך אפשר לדעת אם זה אלרגיה?
והאם שבוע אחרי שריססתי באמפולת שלא עזרו לפי מה שאני חושבת אפשר לרסס באמפולות של אדוונטיקס שקניתי? בנוסף רציתי לשאול האם בגלל שיש לנו חצר ואני מפחדת שההידבקות תהייה מהירה יותר - האם צריך לשלב את הקולר של בולפו נגד קרציות שהמליצו לי עליו או שמספיק אדונטיקס גם נגד קרציות וגם נגד פרעושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריסוס-תכיפות - תגובה
ד''ר נורית פרנקל05/07/2011שרון שלום,
לגבי שימוש באמפולה נוספת, מומלץ להמתין שבועיים בין אמפולה אחת לשניה, בינתיים ניתן להשתמש בתרסיס נגד פרעושים על בסיס מים! אלרגיה לפרעושים הינה תגובת יתר לעקיצה של פרעוש, הכוונה לכלבים שמתגרדים ופוצעים את עצמם וכן שמתפתחת אצלם דלקת עור חריפה כאשר הם כבר מטופלים באופן סדיר כנגד פרעושים. לא נראה לי שזה המקרה אצל הכלב שלך.
האם מדובר בכלב קטן? קולר בולפו יעיל נגד קרציות (כמו גם קילטיקס ופריבנטיק), ניתן לשלבו עם אמפולות אדוונטג' שהן נגד פרעושים בלבד או שניתן לשים רק אמפולות של אדוונטיקס שלרב הן יעילות (לטיפול בכלבים בלבד, לא בחתולים!).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרעושים וקרציות
שרון05/07/2011אז אני ירסס אותה בפרונטליין כרגע (יש לי את זה בבית- זה על בסיס מים אבל?) התרסיס עד לעוד שבועיים שאני ישים לה את האמפולה של אדוונטיקס כן?
והאדוונטיקס מספיק כנגד קרציות ופרעושים גם אם יש לנו חצר ועוד כלב בבית? או שצריך להוסיף עוד תכשיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)