סרבנות ציחצוח

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• סרבנות ציחצוח
    שירי
    28/06/2011

בני בן קצת ל-8 ומסרב לתת לי לצחצח את שיניו פעם ביום וכעת גם לא אחת ל-כמה ימים.
    מאידך הוא לא מצליח להגיע בעצמו לכל המקומות.ומצטבר די הרבה פלאק-זה לא משכנע אותו..

הערב החלטתי שאני מניחה לו ומעבירה אליו את האחריות כי נגמר לי הכוח לריב איתו כל יום. אני מקווה שהוא יבקש בקרוב שאחזור לעזור לו :)

בתוך כמה זמן עלולים להיוצר חורים?
    תודה
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרבנות ציחצוח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרבנות ציחצוח - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    29/06/2011

זמן הבקורת המומלץ אצל רופא שיניים הוא 6 חדשים, בהנחה שבתקופת זמן זו ניתן להתרשם משינויים בבריאות הדנטלית.
    אני מציעה שתלווי את תהליך העברת האחריות על צחצוח השיניים לבנך בביקור אצל רופא שיניים לילדים שידריך אותו בצחצוח, תוך עידוד העובדה שכעת זו אחריות הילד. יש סיכוי שרופא מיומן ידע להגיע את בנך ולרתום אותו לעניין. אכן בגיל 8 ניתן לקבל צחצוח די יעיל של הילד בכוחות עצמו ונהגת מצויין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

שירי
    30/06/2011

אני בספק רב אם בגיל 8 אכן מתאפשר ציחצוח יעיל מכל מקום אצל בני זה רחוק מלהיות..

לא ענית לי על שאלתי היחידה..!

זה בסדר גם להגיד- אני לא יודעת..
    תודה ויום נפלא

שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    01/07/2011

מצטערת שלא הבנת- התשובה לשאלתך היא במשפט הראשון : 6 חדשים שזה זמן בין בקורת אחת לשניה זה הזמן בו ניתן להבחין במוקדי עששת חדשים. האם עכשיו זה ברור? זה זמן ממוצע . לכל אחד יש וודאי קצב מיוחד משלו אבל עדות לדקלסיפיקציה שזה תהליך העששת נכרת לאחר כ6 חדשים.
    גיל 8 הוא שוב ממוצע . בדרך כלל רמת הצחצוח בגיל זה סבירה ולכן ההמלצה של איגוד רופאי הילדים האמריקאי היא גיל 8. מקוה שהבנת ואם לא שאלי שוב. רפואת שיניים לילדים זו מומחיותי ואשתדל להסביר לך- זו מטרת הפורום. את בנך אמנם איני מכירה ויתכן ואינו מסוגל אבל זו מגבלת הפורום ואין בין זה מאומה לאי ידיעה.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את חושבת שמגיע לדוקטור יחס כזה???

אליאור
    19/07/2011

היא עוזרת לך, מפרגנת לך, נמצאת פה בשבילך, משקיעה מזמנה בשבילך, ובאמת עוזרת לך, וזה היחס שאת נותנת לה???
    נ.ב. אם יש לך שאלה אחת ויחידה, ואין קשר למה שכתבת לפני, אז תסלחי לי, למה שפכת כל כך הרבה דיו בתיאור המקרה? סימן שרצית התייחסות לזה, והד"ר נתנה לך תשובה יפה וטובה, עם פירוט... מה את רוצה יותר מזה? למה להתנהג בגסות? חבל. אני סתם נכנסתי לפורום, וההודעה שלך ממש נתנה לי הרגשה מגעילה.
    בתקווה שאולי עוד תכנסי לראות את מה שאני כותב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי לא הבנתי נכון - אבל צריך...

אליאור
    20/07/2011

לברור את המילים. כשאני קורה את מה שכתבת שוב, אני מבין שאולי באמת לא התכוונת לפגוע בדוקטור, אבל בכל אופן, כדאי לברור את המילים - סוף מעשה במחשבה תחילה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו