שבירת חלק משן חלבית קדמית מה ההשפעה

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• שבירת חלק משן חלבית קדמית מה ההשפעה
    ג'ורג' פאנוס
    19/07/2011

בוקר טוב
    הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים אתמול הוא נפל ישר על הפרצוף ושבר בצורה אלכסונית חלק מהשן הקדמית החלבית. הלכנו לרופא והוא אמר שאין מה לעשות וצריך לחכות בין שבוע לשבועיים לראות אם קורה משהו לשן ולחניכיים. הוא עוד הוסיף ואמר כי לא מן הנמנע כי אם נפגע השורש אז השן השניה שתצמח במקומה בעתיד תהיה גם כן פגומה. וזה ממש ממש מפחיד אותנו.

אני ממש ממש מודאג הבן שלי עוד לא השלים שנתיים מהחיים שלו וכבר יהיה לו בשן פגם שילווה אותו כל החיים. האם יש אפשרות לבדיקה מעמיקה יותר לראות אם נגרם נזק והאם במידה ולא נגרם נזק ניתן לשייף את השן כך שתהיה לה צורה.

הוא ילד מקסים ויפה עם החיוך המושלם שכבר לא מושלם.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבירת חלק משן חלבית קדמית מה ההשפעה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    19/07/2011

שבר בשן, ראשונית או קבועה מחייב התיחסות. לפעמים ניתן לעשות טיפול ולמנוע תוצאות בלתי רצויות.
    לדעתי כדאי שתפנה לרופא שיניים מומחה לילדים שיוכל להציע תכנית טיפול או מעקב למנוע סיבוכים ולשמור על שלמות המשנן הקבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבירת חלק משן חלבית קדמית מה ההשפעה - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    19/07/2011

ובנוסף - אין ספק שהכי נכון להשלים את החלק החסר ולתת לעצב את ההגנה שחסרה לו כעת. מומחה לילדים ידביר/תסביר. בהחלט אין להמשיך לשבור את השן שזו משמעות השחזה.
    טכנית טיפול בגיל זה מצריך מיומנות מיוחדת והרבה מוטיבציה. בנחלט מגיע לבנך וגם לך-ואת פקטור חשוב בסיפור-ילד עם חיוך מושלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבירת שן - תודה

ג'ורג' פאנוס
    19/07/2011

תודה רבה על התשובות
    חשוב לציין שאנחנולא מוצאים את החלק שנשבר כך שלא נוכל להדביק את מה שנשבר

איך ניתן להשלים את מה שנשבר אם לא באמצעו השן המקורית??

כי הבנתי שזה בלתי אפשרי ואם מדביקים אז זה נופל לאחר תקופה

אני חושב שאולי אני אבקר אצלך ונקבל חוות דעת אמיתית
    ניהיה בקשר
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו