מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שן שלישית קלועהדגנית23/08/2011
שלום רב,
אתמול בבדיקה שיגרתית אצל רופא השיניים, אמר לנו הרופא כי לביתי בת ה-8 יש
שלוש שיניים קידמיות משמע יש לה שן שלישית (מיותרת) קלועה שלא מאפשרת לשן שמבצבצת לצאת ואילו השן שלידה עקומה לחלוטין וגדולה
הוא אמר שיש צורך בהתייעצות דחופה עם אורטודנט וכן ניתוח כירוגי.
מרוב בלבול, אני לא זוכרת את השם המקצועי שהוא אמר ואודה להסבר שוב בנושא וכן פרטים היכן אפשר למצוא חומר מקצועי.
תודה,
דגנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שלישית קלועה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן23/08/2011אני בטוחה שאחרי כל ההתייעצויות תביני יותר. בגדול צריך לראות אם יש סיכוי לשן העודפת לבקוע ורק אז לשלוף אותה. ניתוח פולשני אינו ברירת הטיפול הראשונה. הייתי שקטה יותר אם רופאה/ת שיניים מומחה לילדים שרגיל לראות תמונות שכאלה יחליט / תחליט. זה לא שום מצב נדיר והתערבות מוקדמת או מיותרת תגרום נזק לשיניים שטרם סיימו התפתחותן. התפתחות תקינה של השן היא הגורם החשוב. ״עקמומיות״ ניתן תמיד לתקן בטיפול אורתודונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)