טיפול שיניים בהרדמה-יעוץ דחוף

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• טיפול שיניים בהרדמה-יעוץ דחוף
    סל
    08/09/2011

שלום רב!ביתי בת5.5 הייתי איתה אצל רופאת שיניים בקופת חולים.לאחר צילום צד ימין,בעקבות נסיון לצילום שכאב וגרם לה לתחושת רצון להקיא סירבה לצלם את הצד השני.לאחר מס'' חודשים חזרנו לטיפול הסתבר שיש לה 8 חורים,הרופאה זימנה לפגישה נוספת וניסתה לטפל עם גז צחוק.בפגישה הראשונה סרבה ביתי להיבדק בכל תוקף, ובשניה לאחר הסברים שלנו הסכימה ואף באומץ.הגז לא השפיע,וכשהחלו בטיפול ההתחלתי(מיים +מכשיר)טענה שכואב לה ולא איפשרה לטפל.הרופאה הפנתה להרדמה מלאה.כהכנה לכך נדרשתי בבית החולים להביא לפגישה מקדימה.כמובן ששם סרבה להיבדק.הרופא ניסה לבדוק אותה בכוח ולאחר דקות כשראיתי את מצוקתה(בכי) ביקשתי שיפסיק.לדעתי רופא זה העמיק את הפחד שלה.
    לאחר מכן ניגשתי לרופא פרטי שהיה ממש עדין ובעל גישה עם מרפא מעוצבת לילדים ושיננית חביבה מאוד.לא עזר:(
    נפגשנו להכרות ובפגישה השניה רק ניסינו להתחיל בטיפול של ניקוי להגדרתו:"צחצוח שיניים",אך היא סרבה בתוקף אפילו לפתוח את הפה.נראה כי הפחד שהיה לה בהתחלה רק גבר לאחר הרופא שתיארתי שניסה לבדוק אותה בכח כהכנה להרדמה.
    שאלתי:1.האם מכיון שאלו שיני חלב כדי להמתין או לפנות כמתוכנן להרדמה?- 2.האם יש עדיפות לבצע בבית חולים?
    3.הוצע לי אצל מטפל מרפאתי לפעול בשיטת tough love ולמעשה להגיד לילדה שזה חובה ולטובתה ול"תת " לרופא לעשות את עבודתו.האם לא יעמיק את הפחד?
    בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שיניים בהרדמה-יעוץ דחוף - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/09/2011

יש לך ילדה חכמה בת 5.5 שמפחדת כי היא מבינה וחכמה. אני מאוד מתנגדת לפתרון של הרדמה כללית ובטח בגילה של בתך שזה גיל שגישה וידע מתאים ניתן בהחלט ללמד את הילדה למצוא את הכוחות שלה להבין ולהתמודד בדיוק כמו שבעוד מס חדשים היא תלמד אותיות וקרוא וכתוב. אני מאמינה גדולה ביכולות של ילדה בת 5.5. אל תוותרי. מצאי מומחה/ מומחית לילדים שידם לא כל כך קצרה על הדק ההרדמה הכללית. לבת שלך יש נשמה. לשם צריך להגיע ואז היא תהפוך למתרפאה הטובה ביותר! היא זקוקה למישהו שיאמין ביכולותיה ויגיש לה את החומר- טיפול השיניים, החדירה לפה, המכשירים, בדרך שמתאימה לה. לכך נחוצה מומחיות. אל תוותרי!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנל אותה בעיה, האם יש פתרון?

שלום
    26/09/2011

לילד שממש פוחד ומסרב לכל דבר,

אגב, אני רואה שעברו כשבועיים + מאז ההודעה, האם מצאתם פתרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנל אותה בעיה, האם יש פתרון? - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    26/09/2011

הפתרון זה רופא שיניים מומחה לילדים / רופאה שמאמינה שהרדמה כללית היא לא שיטת טיפול בפחד!!
    ילד קטן - מתחת לגיל 4 - מותר לא לא להבין וגם אז יש שיטה לטפל בו בפעם אחת(!)) בלי להרדים. אני אוהבת את הבטיחות של כלורל הידרט.
    מעל גיל 4 , עם תום התקופה האוראלית יש צורך בידע וברצון להתאמץ והכי הרבה- להאמין ביכולות הילד ואין צורך בהרדמה כללית שזו שיטה מעליבה לאינטליגנציה של ילד שבסך הכל מפחד בצדק. יש עוד דברים שמפחידים אותו. האם אתה מרדים אותו כללית או מלמד אותו להתמודד ? ברפואת שיניים לך כאב אין את הכלים ללמדו ויתכן שגם הניסיון שלך היה גרוע בזמנו אבל היום הידע רב בהרבה. נכון. זו הרבה פסיכולוגיה. אבל זו מהות המומחיות שלי כמומחית לילדים. נראה לי שהסברתי מספיק בכלים המצומצמים של פורום. שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו