מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול שורש וכתר לילדה בת 2.5מירב08/09/2011
שלום רב,
נאמר לי לאחר בדיקה כי בתי, בת השנתיים וחמישה חודשים, צריכה לעבור בשן טוחנת שמאלית עליונה טיפול שורש וכתר ובשן המקבילה הימנית, ככל הנראה סתימה וכתר.
שאלותיי הן: האם חייבים לשים כתר לאחר טיפול שורש?
מדוע שמים כתר גם לאחר סתימה? (החור נראה ממש קטנטן, נקודה שחורה)
מדוע שמים כתר כסף ולא לבן? האם יש אפשרות לשים כתר לבן כעת?
האם בגיל יותר מאוחר ניתן להחליפו ללבן במידה וזה יפריע לה אסתטית בגיל 9-10, או שמרגע הרכבת כתר כסף לא ניתן להחליפו?
האם ייתכן שהכתר יציק לה? לי מעולם לא עשו טיפול שורש או כתר ולא נראה לי שהיא תוכל לומר לי אם הוא שורט או זז.
המון תודה מראש ויום נעים,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש וכתר לילדה בת 2.5 - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן09/09/2011השיניים הטוחנות החלביות נושרות בגיל 11-12 כך שבכל מקרה הכתר על השן החלבית זמני. בגיל 2.5 אם צריך כתר אזי צריך להיות שיהיה מוכן מיד, ללא צורך בלקיחת מידה והתאמות במעבדה וישיבות חוזרות כמו בכתרי מבוגרים, שכן אין לילד אפשרות לתת שיתוף פעולה להרבה ישיבות. הכתר מנירוסטה , מגיע בגדלים שונים והרופא מתאים לילד את הגודל הנכון בפרוצדורה שלוקחת דקות. כתר בשן אחורית צריך להיות חזק ולכן הוא מתכתי- לא קיימת מתכת לבנה... במבוגרים הכתרים הלבנבן הם גם מתכתיים והחומר הלבן מכסה אותם מעל- לשם התאמתם זקוק הרופא ל4 פגישות לפחות. זה לא תהליך שמתאים לילד תתפלאי אולם הילדים די גאים בשיניים ה״שוות יותר״ שלהם אז אל תשדרי אחרת. שן שעברה טיפול שרש בדרך כלל הרוסה וזקוקה לכתר כדי לשחזר פונקציה. בשן בה מתוכננת סתימה לא נראה לי שיש צורך בטיפוח נוסף. ודאי לא כתר- השחזור יכול להיות או סתימה או כתר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' שסקין-בלצן, תודה רבה!
מירב10/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)