מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עבור דר' רויטל שסקיןענת18/09/2011
רויטל שלום,
בתי כבת ארבע, ילדה מקסימה ומשתפת פעולה. כשהייתה כבת שלוש עברה שתי סתימות קטנטנות בליווי גז צחוק. מאז נשארה לה חוויה חיובית והיא מחכה ללכת לרופאת השיניים.., כיום בבדיקה נוספת נתגלו אצלה עוד שני חורים קטנטנים. בקשתי מהרופאה שתטפל בה ללא גז הצחוק ונעיתי בסירוב. לטענת הרופאה הילדה מגיעה שמחה ומחוייכת לטיפולים והיא לא מעוניינת לבצע בה טיפול שיותיר בה הרגשה לא טובה. אני מוצאת את עצמי מתלבטת..ואודה על התיחסותך. אני הייתי שמחה שתעבור טיפול ללא גז או טשטוש..היש טעם להגיע אלייך או שגם אצלך מראש הטיפול בילדים בני ארבע הוא תחת גז/טשטוש..?,
אני מודה שיש לילדה כימיה מדהימה עם הרופאה..והיא נהנית להגיע אליה..ואני תוהה אם החשש שלי מגז הצחוק מוצדק ויש לנסות קודם בלעדיו או שאני פועלת לא נכון? אציין כי הטיפול תחת גז הצחוק בפעם הקודמת עבר בקלות וללא בעיות ובכל זאת אני חרדה מדברים שאין לי עליהם שליטה..,
שאלה דומה לגבי בני שאמור לעבור עקירת שן חלב שטופלה בעבר ועברה "טיפול שורש". גם כאן הרופאה רוצה לבצע תחת גז הצחוק. אציין כי בניגוד לבתי..בני מאד, מאד חרד..ועד כה עבר טיפולי שיניים תחת גז הצחוק שהסתיימו בשלום..
בברכה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבור דר' רויטל שסקין - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן18/09/2011אתית אין מטרת הפורום להמליץ על עצמי כמטפלת. אני בהחלט שותפה לתחושתך וברור שאין היגיון לתת טישטוש לילד שמשתף פעולה. כל טיפול ובודאי שליכדה בגיל 4 שמבינה מה מבקשים ממנה ומתקשרת רצוי שיתבסס על קשר אמון בין הרופא לילד. גז צחוק או סדציה הם אמצעי עזר שנזקקים להם רק לעיתים רחוקות ולאינדיקציות שונות. חבל שקיבלת רושם שרופא, בלי לנסות בכלל , מחליט על שימוש גורף באמצעים אלה בלי לנסות בשיטה הבסיסית של tell - show-do שעליה מבוססת כל הגישה לטיפול בילדים. אני עונה כך תשובה ארוכה מידי.... את צודקת לחלוטין ומצאי רופא/ה שמאמינים בדרכך . אני חושבת כמוך אבל אין זה אתי מצידי לאמר לך ׳ בואי אלי׳. ... את כבר תחליטי. פרופ סרנת ואנוכי שעונים בפורום זה, הרי מסוגלים לטפל בכל מקרה ששואלים עליו....אבל מטרתנו לעזור ביידע שלנו. ועצם הדילמה שלך מוכיחה ש
ששווה להסביר גישה שמרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!
ענת18/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)