מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חור בשן חלבקרן27/01/2012
הבת שלי בת 4 ואצל הביקור השגרתי אצל רופאת השיניים, הרופאה הבחינה ב"סבירות לחור". היא אמרה שזה יכול להיות התחלה של חור. מדובר בלסת התחתונה בתוחנת השניה. הייתי די מופתעת כי אני מאוד אובססיבית בצחצוח שיניים ביום ובערב. אני גם נורא ממעיטה לתת לה דברים מתוקים ולא בריאים. הרופאה אמרה שיכול להיות שזה קשור אליי, כשהייתי בהריון היתה והיו לי בעיות בשיניים ואיכשהו זה עבר אליה. אכן, בשלב האחרון של ההריון שלי איתה, נפל לי הכתר. אציין גם שכשהייתי בת 6 עשו לי הרדמה כללית כי היו לי שיניים שחורות. כך שזה יכול לעבור בירושה? היא גם אמרה שיכול להיות שכשהיא הייתה תינוקת היא הייתה חולה עם חום וזה גרם להצטברות עששת. יכול להיות שזה המצב ולאו דווקא צחצוח שיניים או אכילת ממתקים?
הרופאת שיניים אמרה לי לעקוב אחרי השן הנוכחית ולהגיע לביקור בעוד חצי שנה ולראות אם החור גדל, נהייה עמוק יותר ואם כן אז לעשות סתימה. אגב, איך מבצעים סתימה לילדה בת 4.5? האם זה כואב? נותנים זריקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חור בשן חלב - תגובה
פרופ' חיים סרנת28/01/2012לפי תאורך והערות הרופאה, נראה שמדובר בפגם בזגוגית שיכול להגרם עקב הפרעה כלשהיא בהריון או בינקות.פגם התפתחותי זה יכול לפעמים להוות מקום תורפה להתחלה של נגע עששת.
במקרה כזה כשעדיין לא התפתח הנגע, ניתן לפעמים למנוע את התפתחותו על ידי ביצוע אטימה של האיזור הנגוע (ציפוי הפגם בחומר מרוכב) או חיזוקו באמצעות טפולי פלואוריד וביקורות תכופות יותר.
במידה ויהיה צורך בטיפול ,הטיפול דומה לזה שבמבוגרים כולל אילחוש בעת הצורך. לרופא שיניים מומחה לילדים יש שיטות שונות לקבלת שיתוף פעולה ונתינת הטיפול במינימום סבל וקושי לילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)



