חור בשן חלב

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• חור בשן חלב
    קרן
    27/01/2012

הבת שלי בת 4 ואצל הביקור השגרתי אצל רופאת השיניים, הרופאה הבחינה ב"סבירות לחור". היא אמרה שזה יכול להיות התחלה של חור. מדובר בלסת התחתונה בתוחנת השניה. הייתי די מופתעת כי אני מאוד אובססיבית בצחצוח שיניים ביום ובערב. אני גם נורא ממעיטה לתת לה דברים מתוקים ולא בריאים. הרופאה אמרה שיכול להיות שזה קשור אליי, כשהייתי בהריון היתה והיו לי בעיות בשיניים ואיכשהו זה עבר אליה. אכן, בשלב האחרון של ההריון שלי איתה, נפל לי הכתר. אציין גם שכשהייתי בת 6 עשו לי הרדמה כללית כי היו לי שיניים שחורות. כך שזה יכול לעבור בירושה? היא גם אמרה שיכול להיות שכשהיא הייתה תינוקת היא הייתה חולה עם חום וזה גרם להצטברות עששת. יכול להיות שזה המצב ולאו דווקא צחצוח שיניים או אכילת ממתקים?
    הרופאת שיניים אמרה לי לעקוב אחרי השן הנוכחית ולהגיע לביקור בעוד חצי שנה ולראות אם החור גדל, נהייה עמוק יותר ואם כן אז לעשות סתימה. אגב, איך מבצעים סתימה לילדה בת 4.5? האם זה כואב? נותנים זריקה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חור בשן חלב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חור בשן חלב - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    28/01/2012

לפי תאורך והערות הרופאה, נראה שמדובר בפגם בזגוגית שיכול להגרם עקב הפרעה כלשהיא בהריון או בינקות.פגם התפתחותי זה יכול לפעמים להוות מקום תורפה להתחלה של נגע עששת.
    במקרה כזה כשעדיין לא התפתח הנגע, ניתן לפעמים למנוע את התפתחותו על ידי ביצוע אטימה של האיזור הנגוע (ציפוי הפגם בחומר מרוכב) או חיזוקו באמצעות טפולי פלואוריד וביקורות תכופות יותר.
    במידה ויהיה צורך בטיפול ,הטיפול דומה לזה שבמבוגרים כולל אילחוש בעת הצורך. לרופא שיניים מומחה לילדים יש שיטות שונות לקבלת שיתוף פעולה ונתינת הטיפול במינימום סבל וקושי לילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו