בן שנתיים וחודשיים - Black Line

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחודשיים - Black Line
    ורד
    22/03/2012

שלום רב, בני בן שנתיים וחודשיים. בחודשים האחרונים מופיעים אצלו כתמים שחורים על השיניים, בהתחלה בעיקר בשיניים התחתונות (מעין "מסגרת" לכל שן), שם זה פחות נראה לעין, אבל לאחרונה אני רואה שזה התחיל להופיע גם בשיניים העליונות.
    היינו אצל רופא שיניים לפני מס' שבועות ומהמעט שהוא הצליח לבדוק אותו נאמר לי שמדובר בבעייה אסטטית בלבד (אגב התופעה ידועה לי ומוכרת במשפחה).

שאלתי היא האם ניתן בצחצוח יסודי יותר ו/או משחת שיניים אחרת שמתאימה לילדים קטנים, לפתור את הבעייה, או שנאלץ לחכות לגיל מבוגר יותר שהוא "יסכים" לטיפול שיננית?

תודה מראש,
    ורד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחודשיים - Black Line - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    22/03/2012

לפי תאורך ודברי הרופא שבדק את בנך, זוהי אכן בעיה של צביעת השן על ידי חיידקים הנמצאים בפה אך אינם גורמים נזק נוסף. צחצוח קפדני מעכב , אך לא מונע או מסלק את הצביעה.
    ישנן דרכים לסילוק המטרד אך לא תמיד יש שיתוף פעולה של הילד. לא כדאי, לדעתי, להפוך את הנושא לבעיה שמקשה על הילד
    לפעמים אם הילד שב וחוזר לרופא מוכר ועדין, מומחה לילדים, ניתן לפעמים לטפל גם בגיל צעיר יחסית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה.

ורד
    22/03/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו