שחור בשיניים

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• שחור בשיניים
    אורנה
    17/06/2012

לביתי בת ה-4 מעט צבע שחור בין שתי שיניים קדמיות אמצעיות. הרופא טוען שמדובר בחיידקים שאינם מזיקים והפנה אותי לניקוי שיניים. ממה שקראתי הבעיה אסטטית בלבד, ואני לא מרגישה שמבחינה אסטטית זה מצדיק ניקוי בשלב הזה. הרופא טוען ש"אמנם מדובר בחיידקים לא מזיקים, אבל זה יכול להעיד על קיומם של חיידקים נוספים בפה" - האם יש מידע כלשהו על קשר כזה?

תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחור בשיניים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחור בשיניים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    17/06/2012

אם אכן מדובר בצכיעה חיצונית הניתנת להסרה אז הסיבה היחידה לנקות היא אם זה מפריע אסתטית לך או לביתך.
    צביע ה שחורה מסוג זה לא מופיעה דווקא בין החותכות הקדמיות אלא סמוך לחניכיים, בדקך כלל במספר שיניים, ובפיזור עוקב לקו החניכיים.
    ייתכן והרופא רצה לנסות לנקות כדי לוודא שזה אכן בר הסרה להבדיל מעששת שלא תעלם בניקוי שיניים. העובדה שדיבר על קשר לחיידקים אחרים מטרידה אותי - ייתכן ולא היה בטוח באבחנה וניסה להסביר לך שיתכן וזו עששת.
    כדאי שתבררי איתוהיטב את סיבתו לרצות לנקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו