שן שבקעה ומתנדנדת לאחר נפילה

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• שן שבקעה ומתנדנדת לאחר נפילה
    ג'ולי דניאל
    20/08/2012

לבת שלנו 6 וחצי בקעה שן לפני ששן החלב נפלה. פנינו לרופא שיניים שאמר לנו לחכות ולעקוב.
    לפני כשבועיים הילדה נפלה מהכיסה על הסנטר, ירד לה דם אבל הצלחתי להפסיק את זה על ידי שטיפת פה לאחר כמה דקות.
    אחרי ירידת הלחץ (אצלה וגם אצלי), בדקתי לה את הפה וראיתי שהשן חלב מתנדנדת המון, ואכן לאחר שעתיים נפלה השן .
    למחרת, נפלה לה שן חלב שניה (ליד השן חלב הראשון שנפל). מעבר לזה לא הבחנתי במשהו אחר.
    פתאום, היום הילדה מראה לי שהשן החדשה שבקעה מתנדנדת ( אני מזכירה שהשן כבר בקעה לפני שהשן חלב נפלה, היא בקעה מאחרויה) .
    הילדה אומרת שזה לא כואב לה אבל אני ממש מודאגת. האם יכול להיות שהשן שבקעה עדין לא ממש חזקה? האם יכול להיות שבנפילה השן החדשה גם כן יצאה מהמקום? האם נפילה מכיסה יכול לפגוע בשורש השן??
    אנחנו בחו"ל כרגע.... הנפילה לא היתה ממש מגובה, רק מכיסה על התוסיק.
    הצילו!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן שבקעה ומתנדנדת לאחר נפילה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    20/08/2012

ייתכן שגם השן הקבועה קבלה זעזוע כלשהו בעת החבלה, אך נראה לי שרוב כוחה של המכה בנפילה היה על השיניים הראשוניות, שנפלו, קרוב לודאי שהשן הקבועה תתאושש ותתחזק. עדיף לא להפעיל עליה כח מיותר, לא לנגוס חזק ולאכוך אוכל חתוך ( לא מרוסק) שלא דורש פעילות של השיניים הקדמיות ל 7-10 ימים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו