צילומי שיניים

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• צילומי שיניים
    אלונה
    04/05/2013

שלום רב,
    בני בן ה 5.5 עבר מס' צילומי שיניים בשנה האחרונה.
    בתחילה הצילום בוצע במרפאת קופת החולים, שם העבירו אותנו סניף ובזמן המעבר הצוות איבד את הצילום ,על כן ביצע צילום נוסף. (בכל סניף- בוצע צילום אחד לצד ימין, צילום שני לצד שמאל) מאחר שלא הייתי שקטה עם דרך הטיפול התייעצתי ברופא פרטי ועל כן בוצע צילום נוסף.
    כעבור חצי שנה פנינו אל הרופא הפרטי שוב בגלל מוגלה שנוצרה בעקבות שבר באחת הסתימות וכעבור שבוע בוצע צילום אחרון על מנת לראות את השן לאחר השפעת האנטיביוטיקה.
    בהסתכלות אחורה לשנה קודמת אם אני מסכמת- אני מצליחה לספור 6 צילומים ועולה בי החשש שמא חשפתי את בני לקרינה מיותרת ומסוכנת.
    חשוב לציין כי הרופא הפרטי עובד במרפאה רבת נסיון ואמר כי הקרינה הינה מינימלית. בקופת החולים לא שאלתי.
    האם דאגתי מוצדקת? יש סיבה לדאגה?
    ברור לי שהקרינה מיותרת אך חשוב לי לדעת אם סיכנתי את בני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילומי שיניים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילומי שיניים - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    04/05/2013

צילומי רנטגן הם חלק חיוני של טיפול בשיניים. עם זאת חשוב להימנע משימוש מופרז על מנת לשמור על קרינה מינימלית למתרפא.
    איני חושב שיש לך סיבה לדאגה ,מאחר והילד טופל במרפאה ציבורית ואצל רופא מנוסה הצילומים,אני מניח, נעשו במכשירים שמגבילים את טוח הקרינה ואני מניח שעל הילד הונח סינר עופרת או מגן אחר . לפיכך אני חושב שרמת הסיכון תהיה נמוכה מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו