מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציחצוח שינים לילדה בת שנתייםדקלה05/05/2013
שלום, יש לי ילדה בת שנתיים וחודש והיא לא נותנת לי לצחצח לה את השניים, סוגרת את הפה חזק - ואומרת "אני שינים" אין לה בעיה "לצחצח" לעצמה (ממש לצחצח היא שמה בפה ומוצצת את המים שבמברשת כאילו מצחצחת.)
וכל מה שאני אומרת לה לא עוזר אפילו שאני אומרת לה קודם אמא תצחצח לך ואחרי זה את תצחצחי לבד... כלום ממש כלום לא עוזר!
חיפשתי ספר בעניין אבל כל ספר שמצאתי מעודד לצחצח לבד.. צחצוח לעצמה לא ממש יעיל בגילה
השבוע היה לה משהו שחור בשן והיא לא נתנה לי להוציא לה את זה אני ממש מודאגת שבגיל זה אני עדין לא מצחצת לה כמו שצריך
- מעולם לא היתה אצל רופא שניים אני אקבע עכשיו תור סתם לביקורת ויעוץ
השאלה שלי עד כמה נורא המצב שהיא לא מצחצחת שינים בגילה?????
וגם אם אני ישים לה משחה והיא עדין לא יודעת לגרגר אותה החוצה זה בסדר????
או לצרף את המשחה בשלב יותר מאוחר?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציחצוח שינים לילדה בת שנתיים - תגובה
פרופ' חיים סרנת05/05/2013הגעת בעצמך לתשובה הנכונה .
אחרי גיל שנה כדאי לבוא לבדיקה אצל רופא שיניים מומחה לילדים. בנוסף לבדיקה יוכל הרופא לייעץ לך לגבי תזונה נכונה וכן באיזו מברשת ואיזו משחה וגם כמה משחה כדאי להשתמש בגיל זה .כמו כן יוכל גם להציע שיטות לצחצוח לגיל הרך.
בכל מקרה צחצוח בגיל זה חשוב מאד ועליך להיות עדינה אך נחושה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דקלה05/05/2013תודה לך על תגובתך המהירה..
ניסיתי להיות עדינה.. ניסיתי להיות נחושה.. ניסיתי להיות מצחיקה.. ניסיתי להפחיד אותה שיש לה חיידקים.. לא הצלחתי בשום אופן לתת לה להסכים שאני יצחצח לה את השינים.
היא מוכנה רק לצחצח לעצמה..
השאלה האם זה מספיק טוב להביא לה לצחצח לבד????
או שזה ממש חשוב וכדי להתחיל לצחצח לה בכח תוך כדי בכי, ואולי היא כך תבין שאין ברירה וחייבים לצחצח ולאט לאט תקבל את בעניין?
מה דעתך?? פשוט זה נורא קשה לצחצח לך בכח כי היא ממש משתוללת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' חיים סרנת07/05/2013צחצוח עצמאי בגיל שנתיים הוא תהליך חינוכי אך אינו תורם כלל לניקיון השיניים.
מעורבות ההורים חיונית והכרחית. לאחר שתבהירי שאין דבר כזה ללכת לישון בלי לצחצח שיניים,למשל, תבין בתך , שאני בטוח שמבינה רמזים אם אין ברירה ,שהשד לא נורא וכל פעם שתצליח תזכה אותה במחמאות ואולי גם בפרס כלשהו.
עששת בגיל הרך נפוצה מאד והטיפול בגיל הזה אינו פשוט. לכן מניעה היא הגישה הנכונה והכדאית ביותר. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)