מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שמתנגדת לטיפול רגיל, ווקופת החבר16/10/2013
שלום רב למומחים
ביתי בת 6. החל מלפני כ4 חודשים התחילה להתלונן על כאבים בשן מסוימת. פניתי איתה למרפאת שיניים העובדת עם קופת החולים בה אנו מבוטחים- לאומית. במקום היתה רופאת שינים מאוד לא סימפטית והיחס שלה, בנסיונה לבצע צילום נשך לביתי, גרם לביתי לא לשתף איתה פעולה ולא היה ניתן לצלם את הפה.
ביקשתי ממרפאת השיניים לפנות לרופאת ילדים אחרת, ולאחר מספר ימים אכן הגענו לרופאה נוספת, אבל נראה שהטראומה כבר נוצרה והילדה כמעט ולא שיתפה פעולה גם איתה. הרופאה רק הצליחה לכתוב ידנית שהיא צריכה סתימה בשן מסוימת וטיפול שורש בשן נוספת.
הופננו למכון חיצוני כדי לבצע צילום פנורמי, וגם שם הילדה לא הסכימה בכלל להתקרב לאזור הצילום..המכון הפנורמי נתן לנו מכתב שאומר שלא ניתן לבצע צילום לילדה. מכתב זה, כולל תוכנית הטיפול של הרופאה הועבר לקופת החולים. קופת החולים החליטה לאשר רק את טיפול הסתימה ללא צילומים, ולא את טיפול השורש.
באותה תקופה עברנו דירה לאזור אחר (לפני חודשיים וחצי) ולכן פניתי למרפאת שיניים אחרת שעובדת גם היא בהסדר עם לאומית, וקיבלתי שם המלצות לרופאה מסויימת. גם שם ביתי סירבה לשים את ממסכת גז הצחוק על הפנים בכדי להתחיל בבדיקה..
פניתי ללאומית ודרשתי שיתנו אישור לטיפולים בהרדמה מלאה, משום שאני לא רואה פתרון אחר למצב וביתי סובלת מכאבים והם טענו, במספר שיחות שעשיתי איתם שזה קיים בתוכנית השבן עד גיל בלבד..
ידעתי שהאפשרות היחידה הנוספת היא ללכת לרופא מומחה לילדים בכדי לנסות לטפל שם, אבל גם אז הקופה אמרה שהיא לא משתתפת בהוצאות אלו
אז מה אני רוצה מכם?
1. האם יש למישהו פתרון נוסף שלא ידוע לי עליו? מדובר בילדה טובה, עדינה ושקטה,שמודעת לחשיבות הטיפול, שפשוט קיבלה פחד בגלל הפעם הראשונה, בגלל אדם ללא סבלנות
2. האם כך באמת צריכה לנהוג קופת החולים? למה כל ילד בישראל זכאי לטיפולי שיניים כמעט בחינם ובגלל שביתי מסרבת לטיפול 'רגיל' -אני אצטרך להוציא אלפי שקלים על הטיפול בה למרות היותי מבוטחת בביטוח משלים?
אודה מאוד לתשובותכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמתנגדת לטיפול רגיל, ווקופת הח - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן17/10/2013מבינה בהחלט את תיסכולך. בתך זקוקה להתייחסות וידע מיוחדים שאין כנראה לרופאים אותם פגשה. סביר להניח שמומחה לילדים יידע לפתור את בעייתה וזה לא מי שטיפל בה עד היום רופא טוב מסוגל לטפל ברב הילדים מעל גיל 7 אולם ילדים קטנים ילדים רגישים או ילדים מפחדים - לשם כך קיימת מומחיות לילדים שעיקרה פתרון חד של הילד. את מעידה על בתך שהיא ילדה חכמה וטובה. אני בטוחה שרופא מומחה יפתור את בעייתה. לא כל הילדים אותו דבר. מאידך לקחת ילדה חכמה וטובה בגיל 6 להרדמה כללית רק בגלל שזה חינם ? זה עוול גדול לילדה ובעייתי הרבה יותר מלפנות לרופא פרטי- מומחה- שקרוב לוודאי יעלה כסף אבל יחסוך סיכון בריאותי לבתך ויפתור לה את בעיית החרדה.
מסיפורך משתמע שהקופה השתדלה לעזור אבל כנראה אין שם היידע המיוחד שנחוץ לטיפול בבתך האחת והמיוחדת.
שקלתי רבות לפני שעניתי לך כי אין כאן פתרון קל ורצונך לפתור את הבעייה בהרדמה כללית כאב לי כי זה עלבון למקצוע וליידע שיש בו. ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה..
בר17/10/2013כנראה שלא הבנת אותי נכון: ממש לא התכוונתי לקחת את בתי להרדמה כללית בגלל שזה חינם (וגם זה לא) אלא משום שהלכתי איתה כבר לכל כך הרבה מקומות, באופן מיוחד, ואנחנו בעניין כבר מס' חודשים, תוך כדי מעבר דירה, וכל פעם היא נתנה בי תקווה והבטיחה שתנסה וכל פעם התבדיתי (וכמובן שאני לא מאשימה את הילדה בזה)
וכאמא אני נואשת למצוא פתרון שיעשה כרגע סוף לכאבים שלה, ובכלל לא בטוחה שרוםא מומחה יצליח גם הוא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה שמתנגדת לטיפול רגיל, ווקופת הח - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן20/10/2013ילדה בת 6 מסוגלת ללמוד לקרוא ולכתוב. ללמד אותה לא לפחד אצל רופא שיניים זו המומחיות של מומחה טוב. מצאי מומחה שמאמין שבגיל 6 זה תלוי אל ורק ביכולות הרופא, בהנחה שהילדה ילדה רגילה, ללא בעיות התפתחותיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה שמתנגדת לטיפול רגיל, ווקופת הח - תגובה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן20/10/2013כדי לחדד העניין - ההתמחות ברפואת שיניים לילדים היא בעיקרה פתרון בעיות כפי שמציגה בתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)