חבלה בשיני חלב

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• חבלה בשיני חלב
    אלה
    24/10/2013

שלום רב,
    בתי בת 2.2 קיבלה מכה לפני כחודש וכתוצאה מהמכה 3 שיניים קדמיות נכנסו פנימה לתוך החניכיים. היינו אצל רופאת שיניים לילדים , הרופאה עשתה צילום וקבעה שיש פגיעה פיזית בנבט אחת מהשיניים (קידמית חותכת) אך אמרה שאין צורך לעקור את השן אלא לתת לה לבקוע חזרה (אין דלקת ואין שינוי צבע). השיניים שליד השן הקדמית החותכת גם נפגעו אך פחות, אך גם נראות קצרות יותר וגם קצת שבורות בקצוות. השאלה שלי האם אפשר לקבוע בוודאות עפ"י צילום אחד שנעשה אם אכן יש פגיעה בנבט השן? ואם אכן יש פגיעה אולי כדאי לעקור את השן כדי שלא תפריע להתפתחות הנבט בהמשך? אנחנו נמצאים במעקב אצל הרופאה אך יש לי ספקות בגלל הפגיעה בנבט השן...ועוד שאלה, האם יש סיכוי בגיל הזה שהשן תבקע בחזרה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבלה בשיני חלב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבלה בשיני חלב - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    25/10/2013

אבחנת הרופאה נשמעת מצויינת. הנזק - אם קרה - קרה כבר. על סמל צילום רנטגן שהוא דו מימדי קשה לוודא פגיעה. רק על ידי סיטי. מאידך עקירת השן , אם אינה מפריעה להתפתחות הנבט, ולפי הסברך הרופאה התייחסה לכך, אין שום יתרון בה כשן החבלה כבר הייתה. נראה לי שתמשיכו במעקב כפי שהרופאה המליצה. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

אלה
    25/10/2013

אם אפשר לענות על השאלה האחרונה שלי: האם יש סיכוי שהשן תבקע בחזרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו