מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זמן צמיחת הקבועותעדי10/05/2014
שלום,
לבני בן השש וחצי נפלו השיניים הקידמיות לפני חצי שנה , מאז אין זכר לשיניים חדשות מלבד נפיחות בחניכיים...
כמה זמן עוד נחכה שהן יגיעו??
בעבר היו לו צמיחות מאוחרות ורופאת השיניים אמרה לי שכל שן תצמח בזמן שלה, נניח אם שן אמורה הייתה ליפול בגיל 6 ונפלה בגיל 5 היא תתעכב בצמיחה..
חשוב לי לדעת לפני שאני מעבירה אותו טראומת ביקור רופא שיניים.. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן צמיחת הקבועות - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן11/05/2014טראומת ביקור אצל רופא השיניים- תמהה אני למי.... לדעתי הטראומה תהיה מחסר מעקב וביקורת רופא שיניים מיומן שייראה שיש מקום לבקיעת השיניים , שיצלם לוודא האין פגיעות עששת, שכן בזמן הזה בוקעות טוחנות קבועות בסוף קשת השיניים והן זקוקות לאיטום שאי ביצוע שלו אכן יגרום לטראומה....
אחזור לשאלתך הבסיסית : אם השיניים הנשירות נשרו בכוחות עצמן סביר להניח שנדחפו על ידי שיניים קבועות עוקבות וההתפתחות תקינה .ברור לך מתגובתי שזו טעות שלידך אינו במעקב רציף של רופא שיניים, עדיף מומחה לילדים, שיבדוק הילד אחת ל6 חדשים. הילד יוכל לפתח איתו קשר אימון וסביר להניח שבטיפול נכון יהיה בנך נקי מעששת ויזכה לשיניים בריאות, מתפקדות ובסגר נכון. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקיעת שיניים
עדי11/05/2014תיארתי לי שנתחיל מזה... למען האמת לי יש רופא מקסים שעובדת איתו רופאת שיניים ואני לא מפחדת אפילו לשניה לפתוח לו את הפה הכי גדול שאפשר, לעומת זאת לקחתי את בני כשהיה בן 4 לאחר נפילה קשה על שתי השיניים הקדמיות והרופאת שיניים מומחית לילדים בעצמה אמרה שהיא מעדיפה שלא לגעת בו כי הוא היסטרי נורא, אני תוהה, האם אפשרי לתת גז צחוק כבר בכניסה...? הוא מאוד היסטרי - בטוח בגלל פחדים שלי רק שאני התגברתי והוא נישאר איתם...
בכל מקרה אקבע תור כבר היום.
תודה ושבוע מבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זמן צמיחת הקבועות - תגובה
פרופ' חיים סרנת11/05/2014אתחיל מהסוף. ביקור לבדיקה ויעוץ אצל רופא שיניים ,כיום אינו טראומטי ויכול אף להיות נעים .במיוחד אצל רופא שיניים מומחה לילדים .
אם השיניים נשרו מעצמן קרוב לודאי שבקרוב תבקענה השיניים הקבועות
באופן כללי , כל ילד צריך להתחיל בביקורים סדירים אצל רופא שינים מגיל צעיר , לפני שישנן בעיות ואז טיפול בשיניים לא יהיה מפחיד כללתץ כמו כן ההורים יוכלו לקבל הדרכה נכונה לגבי בריאות השיניים , שמירתן והתפתחותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)