מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה אצל ילד בגיל שנתיים וחצישמחה13/05/2014
לבן שלי בגיל 2.5 יש מוגלה בחניכים מעל אחת השינים החותכות שבלסת העליונה. כנראה שזה התחיל ממכה שקבל שם בגלל נפילה. ניקוז המוגלה [בבית] לא עזר והבעיה חזרה שוב. השן גם מתנדדת קצת. יש לי כמה שאלות:
האם יש חשש לרקבון בשרשי השן שיכול להשפיע גם על שיניים אחרות ועל שן הבינה?
במדה ויתברר בצלום שאכן השן רקובה האם אין מנוס מלעוקרה או שטפול אנטיביוטי יעזור?
והאם יש תחליף [תותבת] עד שיגדלו לו שיני הבינה?
אם צריך עקירה האם אצל רופא שיניים רגיל או בבית חולים? האם בהרדמה מלאה או מקומית?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיה אצל ילד בגיל שנתיים וחצי - תגובה
פרופ' חיים סרנת13/05/2014לדעתי עליך להתיעץ עם רופא מומחה ברפואת שיניים לילדים לגבי גורלה של השן.
השיניים שמחליפות את שיני החלב נקראות שיניים קבועות. שיני בינה צומחות בגיל 18 או יותר.
המומחה לילדים יחליט איך ובאיזו צורה כדאי לטפל בשן. בדרך כלל לטיפול או עקירה של שן אחת אין צורך בהרדמה כללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה אצל ילד בגיל שנתיים וחצי - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן13/05/2014נראה לי שאת מערבת מושגים לא שייכים. שימי בינה הן שיניים שבוקעות בסוף קשת השיניים לאחר ש28 שיניים התחלפו ובקעו.. אחרי גיל 16 בדרך כלל כך שאין קשר סביר בין הפגיעה בשן נשירה חותכת לשיני בינה. לדעתי את מתכוונת להשפעה על השיניים הקבועות שתחלפנה את השיניים הנשירות ואכן שן נשירה עם אבצס אינה סביבה בריאה להתפתחות השן הקבועה העוקבת. השן שנחבלה היא מוקד הזיהום. אנטיביוטיקה לא פותרת הבעייה כי המוקד בשן עצמה. טיפול שרש זו דרך להתמודד עם הזיהום ועקירה מרחיקה את כל המטרד. רופא מומחה לילדים יעריך אם יש סיכוי הצלחה לטיפול שרש. עקירה היא פרוצדורה קלה יחסית ואני אישית חושבת שרופא מומחה לילדים מוכשר יכול לבצע זאת בקלות יחסית ללא צורך בסדציה ובטח לא הרדמה כללית אבל זו השערה - ללא בדיקה והתרשמות קלינית אין ערך רב לדעתי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)