מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנה ו-4טל23/12/2014
היי למומחים
בני אוטוטו בן שנה ו-4 והחל מהשן השניה קניתי לו מברשת שיניים רכה לקטנטנים
ומשחה מתוקה של חברת וולדה.
הוא מכיר את המברשת, שם בהנאה בפה וכמובן שמוצץ את המשחה, אבל לא
ממש מצחצח.
לאחרונה קניתי לו את האצבעון-מברשת מסיליקון, ניסיתי לצחצח לו גם איתה
הוא מתלהב יותר לנשוך אותי (לא בכוונה) אבל לא ממש משתף פעולה עם הצחצוח
אלא סתם להחזיק בפה ולמצוץ את המשחה.
לעיתים אנחנו מצחצחים יחד אני בשלי והוא בשלו ועל הדרך אני מנסה לצחצח לו
קצת, כמה שאני יכולה. לעיתים משתף פעולה ולעיתים לא כל כך....
איני רוצה לוותר לו על הצחצוח כי זה חשוב וגם הקניית הרגלים לחיים.
איך בכל זאת אוכל ממש לצחצח לו את שיניו?
יש לו כעת 11-12 שיניים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו-4 - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן23/12/2014אמא יקרה. אני תמהה אם בפעם הראשונה שהחלפת חיתול לבנך תהית אם זה בשיתוף פעולה. כנראה שלא. ידעת שצריך להחליף חיתול. ידעת שצריך לנקות ומהבטחון שלך היה לבנך בטחון בך ובדרך טיפולך בו. משום מה כשמגיעים לניקיון השיניים את מבקשת אישור מבנך אם מוצא חן בעיניו , מה מוצא חן בעיניו ובעקר את מקרינה חוסר בטחון בדרך השגת הניקיון בפיו. החלטת על מברשת שיניים קטנה? - חייכי פתחי את פיו על ידי הנחת האצבע בסוף רכב השיניים וציצחי את שיניו בתנועה ׳קדימה אחורה׳. נח לך יותר עם אצבעון - עשי כך. ביחרי את מה שנח לך והפגיני בטחון בהחלטתך שזה חלק מתהליך ניקיון הגוף והשיניים חשובות בדיוק כמו חפיפת שיער ואין צורך בהסבר מיוחד. אם הילד יחוש בטחון ממך זה לא יהיה נושא לדיון אחא תקני לו הרגל מצויין. צחצוח של הילד בכוחות עצמו ריאלי בגיל 8
בנך בגיל שרצוי שייבדק על ידי מומחה לרפש לילדים שיידע להדריכך ולחזק אותך וגם לנקוט באמצעי מניעה כבר בגיל זה שיבטיחו שלבנך תהיינה שיניים בריאות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)