שן כלואה

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• שן כלואה
    שני
    08/11/2015

שלום,
    לבתי בת 5.9 צומחת שן מאחורי שתי שיניים חלביות קדמיות תחתונות, שאחת מהן מתנדנדת. הלכתי לשני רופאים כאשר האחד טען שאין צורך לעקור שיניים וכאשר השיניים יפלו האחוריות יתקדמו ויתמקמו במקום ומאוחר יותר יהיה צורך ביישור שיניים, השני טען שיש צורך בעקירתן של 4 שיניים קדמיות תחתונות, כי הוא רואה שהולכת לצמוח עוד אחת באותה הצורה, וכך השיניים יתמקמו ולא תהיה צפיפות בשיניים, שעלולה לגרום לחוסר הגיינה ובעיות נוספות שלא פירט, למרות שזה לא יפתור את היישור שיניים שעתיד להיות שאפילו עלול להיות חמור יותר מאשר במצב של חוסר עקירה, הפליא אותי הגישות הסותרות כ"כ, אם כך ל- מה הצורך בעקירת 4 שיניים? האם זה לא טיפול מוגזם מדי כשאר אין בעיה עכשויות? מלבד המראה האסטטי קשה לי עם הרעיון שיעקרו לה 4 שיניים כאשר מדובר בשיניים בריאות וללא בעיות , או שיש ממש במה שהוא אומר והעקירה היא דחופה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן כלואה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן כלואה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    08/11/2015

לא נראה לי שהטיפול המתאים הוא עקירת 4 שיניים קדמיות
    בדרך כלל עדיף לתת לשיניים להתחלף בקצב שלהן ואם הראשוניות מתנדנדות הן תפולנה והקדמיות שמאחור ידחפו קדימה על ידי הלשון.
    אם יש חוסר מקום בלסת הטיפול המתאים הוא בגיל מאוחר יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו