צילום פנורמי פעם שנייה

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• צילום פנורמי פעם שנייה
    טל
    18/01/2016

בוקר טוב,
    בני בן ה 9 עשה צילום פנורמי ב 2012 כדי לבדוק את צמיחת השיניים. השיניים שלו נורא צפופות ובחלק מהמקומות גודלות שיניים חדשות עוד לפני שהחלביות נשרו.
    אתמול הלכנו לבדיקה תקופתית שבה עשו לו צילומים קטנים והרופאה הפנתה שוב לעשות צילום פנורמי כדי לבדוק בלסת העליונה את הגדילה של הניבים כי אחת מהם בצד שמאל שעוד לא יצאה (יש עדיין שן חלבית) נראית לה גדלה עקום והיא רוצה לבדוק עם אורטודנט שצריך לראות רק צילום פנורמי. נראה לי כדי להחליט האם להוציא את החלבית... אני דיי מהססת כי יש לי הרגשה שזה חשיפה מיותרת לקרינה במיויד לילד בגיל 9. גם פעם קודמת שהיא שלחה אותנו לצילום כזה בסוף הכל היה בסדר. האם זה הכרחי לעשות צילום פנורמי שוב בגיל הזה?
    גם ככה כולם אמרו לי שאולי הוא יצטרך מתישהו כשיגדל ליישר שיניים ובטח זה גם דורש צילומים.

תודה מראש על תשובתכם ועזרתכם ,
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום פנורמי פעם שנייה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום פנורמי פעם שנייה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    20/01/2016

קשה לתת תשובה למצב כללי.4 שנים הם זמן רב למדי להתפתחות בגיל זה אולם אם את דואגת מאד, תגשי לאורתודונט עם הצילומים הקיימים
    ורק אם הוא יחליט שיש סיבה לעוד צילום ושכדאי להתחיל טיפול בקרוב אז תעשי
    מה שנחוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו