מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום פנורמי פעם שנייהטל18/01/2016
בוקר טוב,
בני בן ה 9 עשה צילום פנורמי ב 2012 כדי לבדוק את צמיחת השיניים. השיניים שלו נורא צפופות ובחלק מהמקומות גודלות שיניים חדשות עוד לפני שהחלביות נשרו.
אתמול הלכנו לבדיקה תקופתית שבה עשו לו צילומים קטנים והרופאה הפנתה שוב לעשות צילום פנורמי כדי לבדוק בלסת העליונה את הגדילה של הניבים כי אחת מהם בצד שמאל שעוד לא יצאה (יש עדיין שן חלבית) נראית לה גדלה עקום והיא רוצה לבדוק עם אורטודנט שצריך לראות רק צילום פנורמי. נראה לי כדי להחליט האם להוציא את החלבית... אני דיי מהססת כי יש לי הרגשה שזה חשיפה מיותרת לקרינה במיויד לילד בגיל 9. גם פעם קודמת שהיא שלחה אותנו לצילום כזה בסוף הכל היה בסדר. האם זה הכרחי לעשות צילום פנורמי שוב בגיל הזה?
גם ככה כולם אמרו לי שאולי הוא יצטרך מתישהו כשיגדל ליישר שיניים ובטח זה גם דורש צילומים.
תודה מראש על תשובתכם ועזרתכם ,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום פנורמי פעם שנייה - תגובה
פרופ' חיים סרנת20/01/2016קשה לתת תשובה למצב כללי.4 שנים הם זמן רב למדי להתפתחות בגיל זה אולם אם את דואגת מאד, תגשי לאורתודונט עם הצילומים הקיימים
ורק אם הוא יחליט שיש סיבה לעוד צילום ושכדאי להתחיל טיפול בקרוב אז תעשי
מה שנחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)