צחצוח שיניים לבן שנתיים

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• צחצוח שיניים לבן שנתיים
    מירי
    10/07/2008

בוקר טוב, התחלתי להרגיל את בני לצחצוח שיניים ועתה הוא חולה ויצאו לו פצעים בפה ואני חוששת שזה יכאב לו, מצד שני אני לא רוצה להראות לו שזה לא מנהג קבוע, מה ניתן לעשות, האם אפשר להפסיק עם הצחצוח לכמה ימים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צחצוח שיניים לבן שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צחצוח

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    11/07/2008

אני מציעה שתתייחסי לפצעים בפה בנך ותאמרי לו שאת יודעת שיש לו תחושה מאוד לא נעימה בפה כי יש לו פצעים ולכן ניקוי השיניים שחשוב כל כך כדי ' ששיניו לא יתקלקלו וכדי שבשיניים לא יהיו גם פצעים' יהיה היום בעזרת פד גזה רטוב במים ,איתו תעברי בעדינות ע"פ השיניים. ניגוב שכזה יסיר את הפלק, יפריע פחות לילדך והמסר שחשוב לשמור על שיניים נקיות יעבור . בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צחצוח עם פצעים

פרופ' חיים סרנת
    11/07/2008

אכן הגישה שלך נכונה שצחצוח הוא מנהג קבוע וגם כשיש פצעים בפה כדאי לשמור על הנקיון בצורה עדינה , באמצעות מקלון עם צמר גפן בקצה טבול במשחת שיניים שאליה הילד רגיל. כמו כן ישנן משחות שמקלות קצת את הגירוי הנובע מה"פצעים" בפה . בדרך כלל השלפוחיות המופיעות נעלמות תוך כ 10 ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו