מוצץ - באיזה מוצץ כדאי להשתמש

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• מוצץ - באיזה מוצץ כדאי להשתמש
    מיכל
    23/07/2008

שלום רב, יש לי תאומים בני שמונה חודשים שעד לפני כשבועיים השתמשו במוצץ לגיל ראשוני (אם אני לא טועה זה מוצץ של מ-0-6 חודשים). מזה כשבועיים ימים הם ללא מוצצים כלל אך היות והחלו ביומיים האחרונים למצוץ אצבע אני מעוניינת להחזיר השימוש במוצצים. האם עדיף להישאר עם מוצץ קטן או שמא עדיף לתת להם מוצץ שמתאים לגיל שלהם לפי הוראות היצרן (גודל משתנה בהתאם לגיל התינוק) האם יש המלצות על מוצצים של חברה ספציפית? או דגמים מיוחדים? רקע כללי: מן ההתחלה הם השתמשו במוצץ "הכי קרוב לאמא" של טומי טיפי (זה שנראה כמו חללית) והפיטמה שלו בצורה של בלון. הבעיה היתה שעקב המבנה שלו הצטבר לכלוך (שלא לומר עובש...) בין החלקים באופן שלא ניתן לנקות בשום דרך. זו הסיבה שעברנו למוצצי אוונט הראשוני, שכן לאותו מוצץ אוונט היתה גם פיטמה בצורה של בלון (ולא כזו עם השיפוע). זו הסיבה שהם היו מוכנים לעשות את השינוי. בגלל הפיטמה הקטנה הם לא השארו את המוצץ הרבה בפה ומכאן הדרך לאותה "גמילה" מרצונם היתה קצרה ומזה כשבועיים הם ללא מוצץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• באיזה מוצץ

פרופ' חיים סרנת
    24/07/2008

מציצה משמשת בגיל הרך כהרגעה והיא נפוצה מאד וחלק מהילדות. . מאחר והשאלה הופנתה לפורום זה הרי שהתשובה תהיה לגבי האספקט הדנטלי בלבד. אצל ילדים שמוצצים באינטנסיביות ,תקופה ארוכה. יכול להוצר עוות קל במנח השיניים וכשהמציצה אינטנסיבית יותר, נוצר רוח בין הלסתות הנקרא מנשך פתוח.
    לפיכך לדעתי להגדיל את המוצץ עם גיל הילד הוא רעיון לא מוצלח.( "הוראות היצרן" הן איך למכור יותר ,לדעתי.) ככל שהמוצץ קטן יותר הוא יגרום שינוי קטן יותר. ומאחר שעם הפסקת המציצה, לרוב בגיל 3,4,5 השינוי יכול לתקן את עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו