מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 4.5האמא המודאגת22/08/2008
לבת שלי בת 4.5 נהיה מין שחור בין השיניים הקידמיות באמצע לקחתי אותה לבדיקה ראשונית אמל הרופא שיניים והוא אמר לי שיש לה עששת וגם נדמה לו שמתחיל בשיניים הטוחנות. מה עושים איזה טיפול ניתן לעשות? ומה עושים במקרה כזה הוא קבע לי תור לעוד 3 חודשים על מנת לראות את הטוחנות. האם אפשר בכלל לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עששת לילדה 4.5
ד``ר רויטל שסקין-בלצן25/08/2008לפי תאורך המאוד ברור בתך זקוקה לטיפול שיניים עקב עששת. יש צורך לטפל מוקדם ככל האפשר כי אז הפגיעה מוגבלת. קצב התפתחות העששת בילדים גבוה בהרבה מאשר במבוגרים ולהמתין 3חדשים ללא טיפול מאוד לא מומלץ. אני מציעה שתשאלי את הרופא מדוע לא לטפל עכשיו. אולי הוא חושב ש-3 חדשים יגרמו לבתך לשתף פעולה יותר.זה למשל ששיקול לא רלוונטי כי הילדה מודעת לבעיה בשיניה ועצם ההמתנה תגרום לה לרמת חרדה גבוהה יותר. אך ייתכן וזה כלל לא השיקול. בסיכום בעששת בשיניים הקדמיות שהיר ברורוה יש לטפל מיידית. אם לרופא שלך יש ספקות וודאי שירצה להפנות אותך לרופא שיניים מומחה לילדים שאמון על דרכי ההתמודדות עם טיפול שיניים בגיל צעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אמא מודאגת
פרופ' חיים סרנת26/08/2008כפי שנאמר, טיפול בילדים חשוב לא פחות מאשר בשיניים קבועות של מבוגרים.רופא שהתמחה ברפואת שיניים לילדים יאבחן בדיקנות ויציע את שיטת הטיפול המתאימה לבתך. בגישה נכונה ובשיטות מתאימות ניתן לטפל בכל גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)